Raparperista alkukesän herkkuja

futureimagebank.com
futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 27.05.2003 16:45(Päivitetty 17.06.2004 14:23)

Raparperissa herkullisimpia ovat ensimmäiset hennot varret. Hyvät raparperin lehtiruodit ovat tuoreita, kiinteitä, meheviä ja hienosyisiä. Lehtiruotien väri vaihtelee punaisesta vihreään.

Raparperin kirpeys johtuu sen sisältämästä oksaalihapoista. Oksaalihappo sitoo kalsiumia. Raparperiruoan kanssa onkin suositeltavaa syödä samalla jotakin maitotaloustuotetta. Tällöin raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumin lisänä tulevasta maitotaloustuotteesta eikä luustosta.

Raparperi sopii leivontaan, jälkiruokakiisseleihin ja -puuroihin, sekä säilöntään. Säilytä raparperit kylmässä +2 - +5 asteessa, mielellään rei'itetyssä muovipussissa.

Raparperireseptejä:

Kuva: Sanna PeurakoskiKuva: Sanna PeurakoskiKuva: Sanna Peurakoski

Raparperikiisseli

Raparperipiirakka ja -chutney

Raparperilotta

Lohi-raparperinyytit

Hillottu raparperi

Raparperikastike

Raparperisima

Raparperipore

Inkivääri-raparperitangot

Raparperihyve ja vaniljakastike

Raparperikakku

Raparperipiirakka

Raparperi-mansikkamehu

Mansikka-raparperihilloketta ja jäätelöä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle