Ranskalaismies halusi rajoittaa lastensa ruutuaikaa – katkaisikin netin koko naapurustosta

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
KATSO MYÖS: Puhelin laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – näin paljon MTV Uutisten toimittajilla meni aikaa Instagramissa

Lastensa ruutuaikaa rajoittamaan pyrkinyt ranskalaisisä tuli samalla estäneeksi naapureidenkin pääsyn nettiin. Aiheesta kertoo paikallisen median lisäksi muun muassa New York Post.

Ranskalaismies katkaisi vahingossa puhelin- ja internetyhteydet koko naapurustosta Messangesissa, kun hän yritti estää lapsiltaan pääsyn nettiin.

Ammattilaiset kutsuttiin selvittämään vian syytä, kun paikalliset tekivät ilmoituksia nettikatkoksista alueella. Selvisi, että katkon syynä oli erään asukkaan ostama häirintälaite, joka blokkasi Wi-Fi-yhteyden ja matkapuhelinsignaalit tämän kotoa.

Teosta voi koitua seuraamuksia

Mies myönsi tekonsa saman tien. Hän oli ostanut viestiliikenteen häirintälaitteen eli jammerin, jotta voisi estää lapsiaan käyttämästä sosiaalista mediaa ja internetiä yöaikaan, sillä isän mukaan lapset olivat liian koukussa someen. Hän ei ollut tajunnut, että laite voisi aiheuttaa samanlaiset vaikutukset laajemmallekin alueelle.

Viestiliikenteen häirintälaitteet ovat Ranskassa laittomia, joten mies voi saada teostaan jopa puoli vuotta vankeutta ja 30 000 euron sakot. Lisäksi hän joutuu maksamaan vikaselvitystyöstä aiheutuneen 450 euron kulut.

Lue myös:

    Uusimmat