Laajakaistayhteys katkesi mystisesti 1,5 vuoden ajan aina aamuseitsemältä – walesilaiskylän erikoinen ongelma ratkesi vihdoin

0:33
Katso myös: Villen "tee-se-itse-vuoristorata" naurattaa!

Vanhan television käynnistäminen lähetti signaalia, joka katkaisi laajakaistayhteyden walesilaiskylässä. Aiheesta kertoo BBC.

Walesilaista Aberhosan kylää oli puolentoista vuoden ajan vaivannut erikoinen ongelma: laajakaistayhteys katkesi kotitalouksista joka aamu tasan kello seitsemältä. Kun kaapelien uusiminen ei ollut auttanut, insinöörit päättivät selvittää, mistä oikein oli kyse, kun ongelma toistui aina vain. 

Spektrianalysaattoria hyödyntäen asiantuntijat saivat selville, että syynä katkoihin oli erään asukkaan vanha televisio. Kyseinen asukas ei ollut ollut tietoinen siitä, että vanha käytetty laite lähetti signaalia, joka aiheutti häiriön kylän laajakaistayhteyksiin, kun hän laittoi television aamuisin päälle. 

Nolostunut asukas lupasi olla enää käyttämättä televisiota. Aberhosan laajakaistaongelma on nyt ratkennut.

Asiantuntija suosittelee käyttämään standardit täyttäviä laitteita

Suzanne Rutherford teleoperaattori Openreachista kertoo, että mikä tahansa elektroninen komponentti, kuten vaikka ulkovalot tai mikroaaltouuni, saattavat vaikuttaa laajakaistayhteyksiin.

– Ihmisten olisi hyvä varmistaa, että heidän elektroniikkalaitteensa täyttävät kansalliset standardit.

– Jos jokin vika löytyy, siitä tulisi raportoida ensisijaisesti palveluntarjoajalle, jotta tapausta voidaan tutkia.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja