Rankkasade saapuu Suomeen – Pekka Pouta: "Vettä tulee roimasti"

Torstai 4.7. Rankkasade saapuu Suomeen 3:09
Katso tästä loppuviikon sääennuste!

Loppuviikon sää vaikuttaa sangen märältä. Tänään on luvassa sadekuuroja, huomenna puolestaan Suomen yllä on liikkeellä kaksi sadealuetta. Lauantai on taas kuurosateinen päivä.

– Sateenvarjoa kannattaa kantaa mukana tällä viikolla. Tänään jo aamun aikana heikoimmat kuurot yleistyvät. Sadekuuron alkuja on liikenteessä jo tällä hetkellä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Pilvisin paikka on tällä hetkellä Pohjois-Suomi. 

– Etelässäkin on laajalti pilveä, joka sitten osittain hajoaa kun aurinko lähtee rikkomaan sitä näihin sadekuuromöykkyihin.

Kuurosateet ovat sen verran heikkoja, että enimmäkseen vältytään ukkoselta. Aurinkoisin paikka on lounaassa, kun tuuli puhaltaa hieman kuivempaa ilmaa mereltä. 

Pohjoisessa kuurosateet keskittyvät Keski- ja Pohjois-Lapin rajamaille. Etelä-Lapissa on kesäisen aurinkoista.

Pouta kertoo, että ensi yön aikana kaakosta saapuu rankkasadealue. 

– Idässä tulee vettä yön aikana oikein roimasti. 

Peräkkäisiä sadealueita

Huomisen päivän aikana sateet siirtyvät Itä-Lapin päälle. Samaan aikaan Lounais-Suomen yli kulkee seuraava sadevyöhyke. 

– Se muuttuu katkonaiseksi niin, että varsinkin kaakon puolella ei välttämättä kaikin paikoin sada. Iltapäivä on kaikista aurinkoisin lounaassa, mutta ilma on selvästi viileätä. Vaikka aurinko paistaa niin jäädään kunnolla alle kahdenkymmenen asteen, Pouta kertoo.

Sateet eivät lopu tähänkään. Lauantain tilanne on sadekuurojen täplittämä ja kuurojen yhteydessä voi ukkostaakin.

– Mutta ei mikään kauhean epämiellyttävä ulkoilusää, muuta kuin että hetken aikaa voi sataa. Eli kannattaa varautua kuurosateeseen viikonlopun aikana. 

Sunnuntaiksi tulee jälleen reippaampi sadealue, mutta sekin ylittää Etelä- ja Länsi-Suomen miltei kokonaan iltapäiväksi.    

Lue myös:

    Uusimmat