Rallin maailmanmestari ahdistui suurimman pelkonsa edessä: "Menin lääkäriltä toiselle, pelkäsin sokeutuvani"

17:15
Huomenta Suomen Vilttiketjussa keskusteltiin, kuihtuuko rallin MM-sarja?

Entinen norjalainen rallitähti Petter Solberg on kantanut salassa sairautta vuosien ajan. 45-vuotias Solberg puhuu diagnoosistaan norjalaislehti VG:n haastattelussa.

Solberg on maailman ainoa rallikuljettaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden kahdessa eri sarjassa: MM-sarjassa vuonna 2003 ja rallicrossissa vuosina 2014 ja 2015.

Yli kahden vuoden ajan Solberg on sairastanut sarkoidoosia, sairautta, jossa ihmiseen muodostuu pieniä tulehdussolukertymiä. Suurimmassa osassa tapauksia potilas toipuu ilman hoitoa, mutta sairaus voi aiheuttaa elämän mittaisia haasteita.

Kaikki alkoi Solbergin ulosajosta Latviassa ajetussa kilpailussa. Norjalainen vietiin ulosajon jälkeen sairaalaan, jossa häntä hoidettiin mahdollisten murtumien varalta. Palattuaan Latviasta kotiin lääkärit huomasivat, etteivät Solbergin keuhkot toimineet normaaliin tapaan.

VG:n haastattelussa Solberg kertoo pelänneensä jopa näön menettämistä.

– En ollut tietenkään edes kuullut koko sairaudesta. Luin asiasta lisää ja lisää, saattaisin tulla sokeaksi, Solberg kertoo lehdelle lukeneensa.

Jonkin aikaa rallitähti huomasi näkökykynsä heikentyneen. Solbergin lääkärin mukaan tämä oli saattanut sairastaa tautia jo useiden vuosien ajan.

– Näköni oli huono, siksi yritin saada lisää tietoa. Menin silmälääkäriltä toiselle peläten todella sokeutuvani. Panikoin ja olin stressaantunut, Solberg kertaa.

Tutkimusten myötä selvisi, että Solberg oli saanut raudasta yliannostuksen. Solbergin mukaan se teki hänestä samalla tavalla väsyneen kuin raudanpuute.

Solberg rakensi ruokavalionsa uudelleen, olo on tänä päivänä parempi. Näkökykään kuljettajaa kuvailee jopa entistä paremmaksi.

– Se on parempi, mutta tarvitsen silti yhä silmälaseja, Solberg kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja