Rallikuski Esapekka Lapin kommentit köyhyydestä aiheuttivat somemyrskyn Latinalaisessa Amerikassa – "En halunnut loukata ketään"

Chilen MM-rallissa ajavan Esapekka Lapin sanomiset ovat nousseet kohun keskelle Latinalaisessa Amerikassa. Citroen-kuski kommentoi Chileä paikallisen Radio Bío-Bíon haastattelussa.

– Odotin, että tämä olisi kuin Meksiko tai Argentiina, mutta Chile on paljon parempi. Se ei näytä niin köyhältä, ihmisillä on uudempia autoja, terveempi maa ja tämä vaikuttaa muutenkin paljon paremmalta, kertoo 24 Horas -kanava suomalaisen sanoneen.

Lapin kommentit aiheuttivat paljon kritiikkiä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Osa oli sitä mieltä, että suomalaisen kokemus chileläisestä todellisuudesta oli varsin rajoittunut eikä hän ollut nähnyt maassa olevia paikkoja, joissa on todellista köyhyyttä.

Lappi päätti kommentoida kohua Instagram-päivityksessään.

– Olen pahoillani väärinymmärryksestä koskien sanomisiani. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään: ei chileläisiä, argentiinalaisia tai meksikolaisia. Olen kiitollinen lämpimästä vastaanotosta, jonka olen saanut Latinalaisessa Amerikassa. Olemme kaikki ylpeitä siitä, että olemme täällä ja jaamme yhteisen intohimon ralliin, kirjoitti Lappi.

Alla Lapin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat