Raju takaa-ajo ympäri Meri-Lappia – rattijuoppo kaahasi poliisia pakoon taajamassa 158 kilometriä tunnissa

Meri-Lapissa sattui torstain ja perjantain välisenä yönä hurja takaa-ajotilanne, kun rattijuoppo pakeni poliisia.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisipartio päätti pysäyttää heitä vastaan ajaneen Saab-merkkisen henkilöauton Kemin Tornionkadulla.

Tämä ei kuitenkaan ollut Saab-kuskin mieleen, vaan hän lähti välittömästi karkuun.

Pako jatkui eri puolilla Kemiä ja jatkui Tornion suuntaan. Keminmaassa auto nousi rampista ylös ja jatkoi pakoaan edelleen kohti Tornion suuntaa.

Pakomatkansa aikana kuljettaja viis veisasi liikennesäännöistä. Liikennevaloissa hän ajoi päin punaisia, taajamassa neljänkympin alueella kuljettaja polki kaasua niin, että auton nopeus nousi 158 kilometriin tunnissa. Valtatiellä kahdeksankympin alueella auto kaahasi huimat 195 kilometriä tunnissa.

Koska auto suuntasi kohti Torniota tiettyä reittiä, niin poliisit osasivat ennakoida kuljettajan aikeet ja suunnan. Toinen poliisipartio ehtikin kuskin edelle ja asetti Raumontiellä rautatiesillan alitsupaikalle piikkimaton.

Tämä pysäytti karkurin, sillä auton kaikki rengasta puhkesivat 22 kilometrin pakomatkan jälkeen.

Kuskiksi osoittautui 22-vuotias kemiläismies, joka vaikutti poliisin mukaan päihtyneeltä. Hän kieltäytyi puhalluskokeesta, mutta hänet vietiin verikokeeseen ja sen jälkeen poliisin suojiin.

Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja