Raju paljastus Atlantan kisoista – olympiakultaa voittanut Heli Rantanen oli repiä kisalippunsa

Uransa lopettanut keihäänheittäjä Heli Rantanen paljastaa Mertaranta ja legendat -ohjelmassa, kuinka hilkulla osallistuminen Atlantan olympialaisiin todella oli. 

Rantanen voitti vuonna 1996 Atlantan olympialaisissa ikimuistoisesti kultaa. Voittotulos ja oma ennätys 67,94 syntyi heti finaalin ensimmäisellä kierroksella.

TV5-kanavalla esitettävässä Mertaranta ja legendat -ohjelmassa Rantanen paljastaa, miten hilkulla poisjäänti kisoissa todella oli. 

– Tosi harva tiesi, että kisalipun repiminen oli tosi lähellä. Syy oli se, että selkä ei kestänyt. Alaselkää käsiteltiin ja kolme päivää oli pelkkää lepoa, että saimme palikan pidettyä kasassa rangassa. Kyllä se oli läheltä piti tilanne, että lähdetäänkö koko kisoihin vai ei, Rantanen kertoo. 

Pettymys kasvatti voittajan

Rantanen uskoo, ettei olisi venynyt Atlantassa kultaa, ellei olisi joutunut pettymään katkerasti EM-kisoissa Göteborgissa 1995.

Neljänneksi jääneen Rantasen tulkinnan mukaan pronssimitalisti Mikaela Ingbergin pronssiheitto mitattiin väärästä kohtaa. Tulkintaa tukee ohjelmassa esitettävä vanha videotallenne. 

– Tämä oli minun ja valmennuksen mielipide. Mutta koska se oli suomalainen, joka meni suomalaisen ohi, niin siitä ei tehty protestia. Oikeasti, jos en olisi jäänyt neljänneksi, minulla ei olisi kassissa Atlantan mitskua, Rantanen kokee. 

Lue myös:

    Uusimmat