Rahaongelmia? Jos nämä ehdot täyttyvät, olet vaarallisilla vesillä

Eivätkö rahat riitä laskujen maksamiseen ja tai makseletko ruokaostoksia lainarahalla? Listasimme viisi asiaa, jotka kertovat, että sinun on kiinnitettävä enemmän huomiota henkilökohtaiseen talouteesi, ennen kuin se on liian myöhäistä.

Eivätkö raha-asiat luista? Nämä merkit kertovat, että sinun on tehtävä asialle jotain ja pian.

1. Joudut maksamaan lainaa lainalla

Jos joudut ottamaan lisää lainaa, jotta voit maksaa vanhaa lainaasi pois, olet väärällä tiellä. Ota yhteyttä velkojiin ja sovi heidän kanssaan lainan erääntymisen siirtämisestä – ja varaudu maksamaan se uuteen eräpäivään mennessä. Muuten voit huomata saatavia olevan enemmän ja useampaan paikkaan kuin pystyt maksamaan.

2. Maksat perusmenojasi luotolla

Jos joudut maksamaan lääkkeitä ja ruokaostoksia luottokortilla, tulee hälytyskellojen soida. Rahaa pitäisi jäädä kuukaudessa sen verran, että pystyt elämään sen avulla

3. Otat helppoa lainaa

Tekeekö mieli uutta luksuslaukkua tai televisiota? Ostatko sen, vaikka sinulla ei olisi siihen varaa? Jos olet jo ennestään rahavaikeuksissa, mutta sorrut silti lainaamaan rahaa uusia ostoksia varten, voit löytää itsesi pian hyvinkin hankalasta tilanteesta – kaikki kun on maksettava joskus takaisin.

Pyri maksamaan ensin vanhat velkasi pois ja säästä rahaa uuden tavaraan ostoon. Uusi televisio on tietysti komea, mutta onko se sen arvoinen, että olet valmis sotkemaan elämäsi sen vuoksi?

4. Et pysty maksamaan laskujasi eräpäivään mennessä

Kaikilla voi silloin tällöin tulla menoja, joista ei pysty heti suoriutumaan – se on aivan normaalia, ja vaatii suunnittelua. Mutta jos löydät itsesi joka kuukausi samasta tilanteesta, ei tilanteesi ole hallinnassa.

5. Et suunnittele talouttasi

Hyvän taloudenpidon a ja o on suunnittelu – jos et ole selvillä, minkä verran rahaa sinulle menee laskuihin ja minkä verran rahaa tarvitset elämiseen, on aika tehdä se mahdollisimman pian.

Kun henkilökohtaisen taloutesi kiemurat ovat selvillä, voit huolettomammin käyttää ylitsejäänyttä rahaa, etkä joudu turhaan stressaamaan raha-asioista.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja