Rahalla Kalle Rovanperän tallikaveriksi – Toyotan WRC-tallin vuokrabisnes jäissä: ”Ei ole mitään varmuutta”

Toyotan WRC-talli vuokrasi ensimmäistä kertaa uuden Rally1-autonsa, kun italialaismiljonääri Lorenzo Bertelli kurvaili GR Yariksella Ruotsin MM-osakilpailussa helmikuussa.

Japanilaisvalmistaja on kertonut, että yksi GR Yaris Rally1 -auto on vuokrattavissa niissä osakilpailuissa, joissa valikoituja MM-ralleja ajava Sebastien Ogier ei ole mukana.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan Pradan muotisukuun kuuluva Bertelli oli Toyota-kokemuksestaan innoissaan. Aiemmin italialainen on käyttänyt pelkästään M-Sport Fordin kalustoa.

– Bertelli oli äärimmäisen tyytyväinen. Siitä me olimme iloisia. Hän oli tosi mielissään kaikesta, vaikkei Ruotsin ralli meidän tiimiltämme muuten kovin hyvin mennytkään. Lorenzo oli tyytyväinen tiimin ja auton toimintaan, Latvala kertoo MTV Urheilulle.

Latvalan mukaan seuraava Toyotan Rally1-vuokraus ei ole tiedossa. Bertellin kanssa käytiin keskusteluja jatkosta, vaikka mies onkin itse sanonut, että saattaa myös palata takaisin M-Sport Fordin rattiin vielä tämän vuoden aikana. Italialaiskuski on kertonut mielivänsä joko Sardinian tai Kreikan MM-ralliin, jos työkiireet antavat myötä.

– Keskustelimme hänen kanssaan, mutta hän ei valitettavasti voi työn takia  mitään muuta varmistaa. Hän kyllä haluaisi vielä jonkun kilpailun ajaa tänä vuonna. Sitten muista vuokrauksista ei ole mitään varmuutta. Muilta osin asiat ovat auki, Latvala toteaa.

– Lorenzo kyllä meille mainitsi, että olisi kiva jotain ajaa. Jos vain töiden puolesta olisi mahdollista, niin hän haluaisi ajaa toisenkin kisan.

Ensi viikon Meksikon MM-rallissa ei vuokra-Toyotaa nähdä, sillä Ogier ajaa kauden toisen MM-rallinsa. Muissa Toyotan Rally1-autoissa nähdään Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja