Rafael Nadalin vastustajalta kovia syytöksiä tuomarille: "Vitsailetko?" – Tähti otti tabletteja vaivoihinsa

Espanjalainen tennissuuruus Rafael Nadal on kahden voiton päässä ennätysmäisestä 21. grand slam -voitosta. Kuudenneksi sijoitettu Nadal raivasi tiensä kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen Australian avointen välieriin, kun kanadalainen Denis Shapovalov kaatui viidessä erässä ja yli neljässä tunnissa 6–3, 6–4, 4–6, 3–6, 6–3.

Nadalille välieräpaikka on uran seitsemäs Australian avoimissa. Hän on voittanut turnauksen kerran, vuonna 2009.

– Oli tosi rankkaa. Denis pelasi hienosti. Hän on hyvin lahjakas, hyvin aggressiivinen ja hänen syöttönsä kulki. Upeaa olla semifinaaleissa, 35-vuotias Nadal totesi 13 vuotta häntä nuoremman Shapovalovin taivuttua ratkaisuerässä 6–3.

Nadal jakaa 20 voitollaan kaikkien aikojen slam-voittojen tilaston kärkipaikkaa kahden suuren kilpakumppaninsa Novak Djokovicin ja Roger Federerin kanssa. Djokovic joutui sivuun Australian avoimista kohutun rokotusepisodin myötä, ja Federer on tällä hetkellä loukkaantuneena.

Viime kaudella jalkavamman ja koronaviruksen kiusaamana ollut Nadal taisteli puolivälieränsä voitokkaasti, vaikka maha vaivasikin.

– Mahassa ei tuntunut hyvältä. Otin joitain tabletteja ja yritin parantaa oloa, Nadal kuvaili.

Shapovalov nousi komeasti kahden tappioerän jälkeen vielä taistelemaan voitosta. Välieräpaikan kuitenkin karattua kiivas kanadalainen läimäisi mailansa kenttään, ja tunteet olivat pinnassa aiemminkin. Shapovalov ehti syyttelemään tuomari Carlos Bernardesia "korruptoituneeksi", kun tämä ei puuttunut syöttövuorollaan tutusti aikaa syöttöjen välissä käyttäneen Nadalin hidasteluun.

– Katsoit kelloa jo ajat sitten, eikä hän (Nadal) ole vieläkään valmis pelaamaan. Sinun on annettava varoitus, Shapovalov valitti tuomarille.

– Hän ei ole valmis pelaamaan, Bernardes vastasi.

– Vitsailetko? Olette kaikki korruptoituneita, puuskahti Shapovalov.

Nadal havahtui kysymään mikä on vialla, ja pelaajat rauhoittivat tilanteen keskustelemalla hetkisen verkolla. 

Lue myös:

    Uusimmat