Rafael Nadal etenee kohti saavuttamatonta tavoitetta – kuittasi paikan mestaruusturnauksen välierään

3:43
Tulosruutu: Rafael Nadal etenee jatkoon kaatamalla Stefanos Tsitsipasin.

Espanjalaisen tähtipelaajan Rafael Nadalin kamppailu mittavalta uralta puuttuvaan tavoitteeseen jatkuu Lontoossa pelattavassa ATP-finaalissa.

Nadal varmisti alkulohkosta jatkopaikan neljän parhaan joukkoon, kun hän kukisti myöhään torstai-iltana Kreikan Stefanos Tsitsipasin 6–4, 4–6, 6–2.

Nadal aloitti alkulohkopelit voittamalla Venäjän Andrei Rublevin. Sen jälkeen hän koki tappion Itävallan Dominic Thiemille, joten hänen oli voitettava Tsitsipas-ottelu päästäkseen lohkosta jatkoon ja tavoittelemaan uran ensimmäistä turnausvoittoa ATP-finaalissa.

– Yleisesti ottaen tämä oli minulta positiivinen suoritus. Minulle oli tärkeä päästä kauden viimeisessä turnauksessa välieriin ja odotan jo seuraavaa ottelua Daniil Medvedeviä vastaan.

ATP-finaali pelataan sisällä kovalla alustalla, jolla Nadal on heikoimmillaan. Hän on saavuttanut urallaan 86 turnausvoittoa, mutta vain yhden kovalla alustalla.

– Täällä on aina vaikea pelata, ja vastassa on maailman parhaat pelaajat joka päivä. Kauden lopulla tuntee myös väsymyksen, mutta tämä vuosi on tietenkin hieman poikkeuksellinen, Nadal viittasi koronapandemian typistämään kauteen.

Federerin ja Djokovicin temmellyskenttä

Nadal, 34, nousi viime kuussa Roger Federerin rinnalle grand slam -turnausten 20. voitollaan. ATP-finaalissa hän on jäänyt pahasti hankalimpien kilpakumppaniensa varjoon.

Federillä on turnauksesta kuusi voittoa ja Novak Djokovicilla viisi.

Nadal on ansainnut paikan ATP-finaalissa ennätykselliset 16 kertaa peräkkäin, mutta hän on joutunut luopumaan osanotosta kuusi kertaa loukkaantumisen takia.

Välieräpaikkansa jo aiemmin varmistanut Thiem kärsi aiemmin torstaina merkityksettömässä pelissä 2–6, 5–7 -tappion Rubleville.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja