Radiojuontaja Marja Ollakka pudotti puolessa vuodessa 20 kiloa – näin yksinkertaisilla konsteilla se tapahtui

0:55
Katso video huimasta muodonmuutoksesta tästä.

Pienillä elämäntapamuutoksilla voi saada ihmeitä aikaan. 

Radio Pookin iltapäiväjuontaja ja laulaja  Marja Ollakka, 41, ei ole koskaan pudottanut suunnitelmallisesti painoaan.

– Minulla on ollut aina ajatuksena, että joskus sitten, kun kalenterissani on tilaa. Eihän siellä koskaan ollut tilaa, kun milloin oli kaverin juhlat, reissuviikonloppu tai kuulijamatka, Ollakka pohdiskelee Oulun keskustassa sijaitsevassa radiotoimituksessa. 

Koronavuosi pyyhki kuitenkin pois kaikki tapahtumat ja kalenteri ammotti tyhjyyttään. Menevänä ja sosiaalisena naisena tunnetun Ollakan elämä olikin yhtäkkiä hyvin yksinkertaista, työtä ja kotona olemista.

– Kavereitakin näin ainoastaan kävelylenkkien muodossa. Eräs ystäväni tokaisi tuolla keväisellä kävelylenkillä, että on aloittanut Cambridge-valmennuksen. Ajattelin, että miksi en itsekin lähtisi mukaan, koska ei tässä pääse edes mihinkään kavereiden kanssa syömään. Pidän ulkona syömisestä. 

Ollakka piti päänsä ja matalakalorisella ruokavaliolla kilot alkoivat karisemaan. Kuukaudessa painoa tippui viisi kiloa. 

– Valmentajani ei jatkanut enää kyseisissä hommissa, mutta päätin, että en viitsi enää palata takaisin lähtöpisteeseen ja jatkoin terveellisellä linjalla. 

Sokeri pois

Vielä ennen dieettiä, koronakevään aikana Ollakka saattoi tilata töihin pitsaa tai hampurilaisia. Ruokavalio koostui usein muiden valmistamista ruoista, vaikka hän pitääkin kokkailusta. 

– Rakastan kaikkea etnisiä ruokia, kuten nepalilaista ja thaimaalaista. 

Kuusi vuotta sitten Ollakka jätti pois lähestulkoon kokonaan sokerin, eikä ole syönyt makeisia tai juonut liiemmin tuoremehua.

– Paheeni on ennemminkin suolainen ruoka. 

Kevään taittuessa kesään lautaselle alkoi valikoitua kuin lähes itsestään vaaleaa lihaa ja paljon kasviksia. Hiilihydraatit Ollakka on pitänyt minimissä.

– Kesän aikana join skumppaakin, enkä loma-aikana miettinyt, mitä suuhuni pistän. Automaattisesti aloin kuitenkin ravintolassa tilaamaan mielummin sen salaatin kuin vaikkapa pitsan. Esimerkiksi buffeteissa yritän jättää sen santsaamisen väliin. 

Missään asiassa Ollakka ei ole ollut ehdoton, ja joulunpyhinä hän nautiskeli riisipuuroa ja torttua. Viiniä ja kuohuviiniä Ollakka myös hyväksyy joskus ruokavalioonsa. Olutta hän pyrkii välttämään. 

Ollakka ei myöskään pakota itseään syömään mitään sellaista, mikä ei tunnu itseltä hyvältä. 

– Usein aamupalan nimeen puhutaan, kuinka se on tärkeä osa dieeteissä ja ruokavaliossa. Aamupala ei ole kuitenkan ollut koskaan se minun juttuni. Aamuisin saatan hakea töihin mennessäni esimerkiksi smoothien. 

Kesällä painoi tippui huomaamatta 10 kiloa. 

– En ollut suunnittelmallisesti dieetillä kevään alkusysäyksen jälkeen. Päätin kuitenkin, että vuoteen 2020 mennessä painoa pitää olla tippunut sen 20 kiloa. 

Seuraava tavoite

Ollakka ei ole harrastanut painonpudottamisen aikana sen kummemmin liikuntaa, lukuunottamatta kävelylenkkejä. 

– Töihin tulee päivässä se pari kilometriä suuntaansa. 

Suunnitelma piti ja puolessa vuodessa Ollakka tiputti 20 kiloa. Monelle asia tuli yllätyksenä, sillä Ollakka ei huudellut asiasta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Vuoden tullessa loppua, hän summasi kuitenkin saavutuksensa Radio Pookin ja henkilökohtaiselle Facebook-sivulle. Kuvapäivitys yllätti kuulijat. 

– Moni onnitteli saavutuksesta ja sain yksityisviestejä, jossa haettiin henkistä tukea omalle projektille. Tietenkin mukaan mahtui myös soraääniä, jonkun mielestä minun pitäisi laihduttaa vielä 20 kiloa lisää, Ollakka naurahtaa rempseään tyyliinsä. 

– Sain tutultani juuri viestin, jossa hän kertoi minun inspiroineen terveellisempään ruokavalioon ja pudotti sen myötä viisi kiloa. Kiva saada tuollaisia viestejä, Ollakka jatkaa. 

Vuodelle 2021 Ollakalla on edessä jälleen uusi tavoite. 

– Tänä vuonna haluan löytää treenaamisen ilon ja olen pohtinut, että josko hankkisi itselleen personal trainerin, hän toteaa päättäväisenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja