Tämä video kertoo kaiken tuhoisasta maanvyörystä Norjassa: Katso, kuinka talot valuvat silmiesi edessä mereen

1:59
Tämä video pysäyttää: Maanvyöry kuljettaa kokonaisia taloja mereen Norjassa!

Ainakin kahdeksan rakennusta on tuhoutunut Norjan pohjoisosissa valtavan maavyöryn vuoksi eilen iltapäivällä paikallista aikaa, kertoo uutissivusto Forbes.  

Kuten yllä olevalta videolla on nähtävissä, ihminen on kovin voimaton luonnonvoimien edessä: Yli 600 metriä leveä ja yli 150 metriä korkea pala rannikkoa kuljetti kaikkiaan kahdeksan taloa mantereelta mereen Altan Kråknesetissä, Pohjois-Norjassa. 

"Juoksin henkeni edestä"

Eräs paikallinen asukas kuvailee, kuinka oli kuullut kolinaa mökkinsä parvelta ja siinä hetkessä oli ajatellut, että joku oli tullut hänen mökkiinsä. Todellisuus olikin jotain paljon kauheampaa. 

– Juoksin henkeni edestä, hän kuvaili ajatuksiaan sen jälkeen, kun ymmärsi tilanteen vakavuuden. 

0:29

– Juuri nyt Altassa, Norjassa: Valtava mutavyöry vetää useita taloja mereen, Jan Fredrik Drabløs kirjoitti Twitterissä pysäyttävän videon kera. 

Henkilövahingoilta tiettävästi selvittiin

Uutissivusto Forbesin mukaan poliisi sai tiedon voimakkaasta maavyörystä noin kello 15.45 paikallista aikaa. Viranomaiset käynnistivät viipymättä pelastusoperaation sekä ilma- että meriteitse.

Operaatio päättyi iltaseitsemältä, minkä jälkeen alueella oli useita, huomattavasti pienempiä maavyöryjä. Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä uusien maavyöryjen varalta. 

Sekä Forbesin että Expressenin mukaan mereen ajautuneet rakennukset olivat pääosin loma-asuntoja. Expressenin mukaan tiettävästi tapaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. 

SVT Nyheterin mukaan yksi koira oli joutunut maavyöryn vuoksi veden varaan, mutta hauva oli onnistuttu pelastamaan. 

Jos YouTube-video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähteet: Forbes, Expressen, SVT Nyheter, Twitter

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja