Pyöräilytähti luuli viimeksi voittaneensa olympiakultaa – teki tiukan ratkaisun ja latasi pöytään tyrmäävän tuloksen

Hollannin Annemiek van Vleuten sai keskiviikkona viimein olympiakullan komean uransa kruunuksi, kun hän polki voittoon naisten maantiepyöräilyn aika-ajossa.

Van Vleuten oli 22,1 kilometrin reitillä lähes minuutin nopeampi kuin hopeaa ottanut Sveitsin Marlen Reusser. Anna van der Breggen toi Hollannille pronssia.

Tulos oli makea 38-vuotiaalle van Vleutenille, joka luuli jo hetken ottaneensa olympiavoiton sunnuntaina. Van Vleuten tuuletti riemukkaasti, kun hän tuli maaliin 137 kilometrin maantieajon hopeamitalistina. Pääjoukosta lopussa karkuun kirinyt hollantilainen ei ymmärtänyt, että Itävallan yllättäjä Anna Kiesenhofer oli jo tullut maaliin voittajana. Kiesenhofer oli ollut mukana irtiottoryhmässä, eikä pääjoukko ollut missään vaiheessa saanut häntä kiinni.

"Todella erityistä"

Van Vleuten kertoi sulkeneensa viime kilpailun jälkeen sosiaalisen median, kun hän tiesi videon mokastaan lähteneen leviämään viraalisti. Hollantilainen ei halunnut negatiivisen energian ottavan valtaa.

– Tiesin maantieajon datasta, että olin superkunnossa. Kaikki puhuivat kaikesta muusta, eikä kukaan puhunut suorituksestani. Tiimi sanoi maantieajon jälkeen, että olen superkunnossa. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan, van Vleuten sanoi ja kuvaili olympiavoittoa "todella erityiseksi".

Van Vleuten loukkaantui pahasti Rion olympialaisissa 2016, kun hän kaatui rajusti alamäessä johtaessaan maantieajoa. Hän sai kolme murtumaa selkärankaansa sekä vakavan aivotärähdyksen.

Lue myös:

    Uusimmat