Norjan mitalisuosikkien olympialaiset saivat sokeeraavan käänteen: "Painajainen, josta emme voi herätä"

Norjalaissoutajat Kristoffer Brun ja Are Strandli lukeutuivat kevyen pariairokaksikon mitalisuosikkeihin Tokion olympialaisissa, mutta heidän kilpailunsa saivat painajaismaisen käänteen semifinaalissa maaliviivan häämöttäessä.

Brun, 33, ja Strandli, 32, olivat semifinaalissa kakkosijalla ja matkalla finaaliin, kunnes vene keikahti voimakkaassa tuulessa kallelleen 250 metriä ennen maaliviivaa. Rio de Janeirossa olympiapronssia viisi vuotta sitten saavuttanut norjalaiskaksikko päätyi veteen, ja peli oli siinä.

Strandlin mukaan kaksikko oli hyvissä asemissa, mutta kääntyi hiukan, jolloin hän menetti airon ja pian keikahdettiin veteen. Hän kuvaili tilannetta julmaksi.

– Sille, miltä tämä tuntuu, ei ole sanoja. Mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut minulle, hän sanoi VG:n mukaan.

– Tämä on täysin epätodellista. Tämä on painajainen, josta emme voi herätä.

Norjan maajoukkuevalmentaja Kjetil Undset sanoi, ettei ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Maajoukkuejohtaja Johan Flodin kuvasi tilannetta sokeeraavaksi, eikä pystynyt ymmärtämään, että niin tapahtui.

Pelastusvene poimi vedestä Strandlin kyytiin, kun taas Brun vei Norjan veneen yksin maaliin, noin kuusi minuuttia muiden viiden maan jälkeen.

"Näin tämän ei pitänyt päättyä"

Brun ja Strandli ovat saavuttaneet yhdessä olympiapronssin ohella muun muassa maailmanmestaruuden, jonka he voittivat vuonna 2013. Tokion olympialaiset ovat kaksikon viimeinen yhteinen kilpailu: Strandli on päättämässä uransa olympialaisten jälkeen.

– Tämä tuntuu epätodelliselta. Tätä on vaikea niellä. Arella ja minulla on ollut fantastinen ura yhdessä uskomattoman monine upeine kohokohtineen. On totta kai täysin epätodellisen katkeraa, että se päättyy tällä tavalla. Mutta minulla on paras ystäväni, Brun sanoi ja katsoi Strandlia.

Norja on virallisella listalla B-finaaliin torstaina osallistuvien maiden joukossa. Semifinaalin jälkeen ei ole kuitenkaan selvää, osallistuvatko Brun ja Strandli tuohon otatukseen sijoista 7–12.

– Katsotaan seuraavien tuntien aikana, Strandli sanoi, mutta jatkoi:

– En tule soutamaan enää metriäkään elämässäni. Se on varmaa. Näin tämän ei pitänyt päättyä.

Lue myös:

    Uusimmat