Pyöräilijä Lieuwe Westra, 40, on kuollut

Entinen hollantilaispyöräilijä Lieuwe Westra on kuollut 40-vuotiaana, uutisoi hollantilaismedia sunnuntaina. Masennusta vastaan taistelua käyneen Westran kuoleman vahvisti hänen elämäkertansa kirjoittaja Thomas Sijtsma.

Westran parhaat pyöräilyvuodet ajoittuivat 2010-luvun alkuun. Vuonna 2012 hän sijoittui brittitähti Bradley Wigginsin jälkeen toiseksi Pariisi–Nizza-etappikilpailussa, ja kaksi vuotta myöhemmin hollantilainen oli Astana-tallin jäsenenä auttamassa Vincenzo Nibalin Ranskan ympäriajon voittajaksi.

–  Parin viimeisen vuoden aikana hän taisteli itsensä kanssa ja hävisi. Lepää rauhassa, peto, Sijtsma viittasi Twitter-viestissä Westran Beast-lempinimeen.

Vuonna 2018 julkaistussa kirjassaan Westra myönsi käyttäneensä urallaan suorituskykyä parantavia kortisonipistoksia. Westra oli saanut kortisonin käyttöön erivapauden.

–  Pistin sitä kehooni, jotta pyöräilisin nopeammin, voittaisin palkintoja ja saisin kunniaa. Pyöräilyssä on etsittävä hyväksyttäviä keinoja, jos haluaa kilpailla isojen poikien kanssa, Westra kertoi.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja