Pyhtään ampujien jahti jatkuu, poliisi pyytää havaintoja: Miehet aseistautuneita – sivullisiin ei tiedetä kohdistuneen uhkaa

Kotkassa ammuskelusta etsityillä on rankka väkivaltatausta – toinen tuomittiin taposta 15-vuotiaana ja toinen on ampunut poliiseja kohti 6:32
Ammuskelusta epäillyillä miehillä on vakava rikostausta. MTV Uutiset raportoi tapahtumista rikospaikalta.

Poliisi tiedottaa yhä pakenevien Janne Kristian Villikkaan ja Joni Oswald Kasilan etsinnän jatkuvan Kymenlaaksossa. Miehistä on saatu runsaasti yleisövihjeitä, mutta poliisi ilmoittaa tarvitsevansa niitä edelleen.

– Kiitämme yleisöä aktiivisuudesta, mutta lisää vihjeitä ja havaintoja kaivataan edelleen. Toistaiseksi vihjeet eivät ole johtaneet kaksikon jäljille, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen sanoo poliisin tiedotteessa.

Aseistautuneita, havaitessa soitto hätänumeroon

Jos miehistä tehdään havainto, on poliisin mukaan soitettava välittömästi hätänumeroon 112. Poliisin mukaan miehet ovat todennäköisesti aseistautuneita, joten yleisön ei tule ryhtyä hätäpuhelun lisäksi muihin toimenpiteisiin.

– Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole konkreettista, sivullisiin kohdistuvaa uhkaa, vaikka etsittävien miesten epäillään käyttäneen asetta aiemmin, Pöyhönen sanoo tiedotteessa.

Jos yleisöllä on muita tietoja tai vihjeitä miehiin liittyen, ne voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Operaatiot Etelä-Kymenlaaksossa jatkuvat

Kaksikon epäillään liittyvän Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella tapahtuneeseen ammuskeluun Kotkan Saksalassa yöllä 2.-3. huhtikuuta. Ampumista tutkitaan tapon yrityksenä.

Miesten etsintöjen aikana miehet mahdollisesti ampuivat kohti poliisia, jota tutkitaan murhan yrityksenä.

– Esitutkinta asiassa on luonnollisesti aivan alkutekijöissään, kun epäiltyjä ei ole päästy kuulemaan, tapauksen tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Thomas Elfgren KRP:stä kommentoi tiedotteessa.

Poliisi kertoo jatkavansa operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen henkilöiden kiinni saamiseksi.

Kaksi aseistettua ja vaarallista miestä edelleen kateissa – metsästä kuului ammuskelua suuressa poliisioperaatiossa Pyhtäällä 1:56
Heitä epäillään ampumatapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat