MTV Uutisten tiedot: Pyhtään massiivisen poliisioperaation taustalla alamaailmassa pitkään kyteneet jännitteet

1:56

Kotkassa ammuttiin kerrostalon julkisivua reilu viikko sitten. MTV Uutisten tietojen mukaan ammuskelu liittyy Pyhtäällä etsittyihin miehiin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Pyhtäällä etsityt miehet ovat Kotkan alueen alamaailmassa tunnettuja, mutta eivät moottoripyöräkerhon jäseniä. Molemmilla on aiempia tuomioita.

Alueella on ollut yhteenottoja jo useampien viikkojen ajan. Viikko sitten ammuttiin kerrostalon julkisivua ja myös se liittyy MTV Uutisten tietojen mukaan tapaukseen.

Tilanne kärjistyi nyt torstain ja perjantain välisenä yönä ammuskeluun Helvetin enkelit -rikollisjärjestön kerhotilojen ulkopuolella Kotkassa.

Poliisi etsi vuonna 1975 syntynyttä Janne Kristian Villikkaa ja vuonna 1993 syntynyttä Joni Oswald Kasilaa viime yönä massiivisessa operaatiossa Pyhtäällä ammuskeluun liittyen.

Etsinnöissä oli mukana useita poliisin partioita ja tilanteessa hyödynnettiin virka-apuna Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta pyydettyjä helikoptereita.

Etsittävien henkilöiden suunnalta kuului laukauksia ja mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä.

Miehet ovat edelleen vapaalla jalalla ja poliisi julkaisi poikkeuksellisesti epäiltyjen nimet ja kuvat tavoittaakseen heidät.

Poliisi jatkaa tämän päivän aikana operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen henkilöiden kiinni saamiseksi. Etsintöjä johtaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos, tutkintavastuu asiassa siirtyy Keskusrikospoliisille hallitusti tänään 4. huhtikuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja