Pyhtäällä ja Kotkassa ammuskelusta epäillyt asemiehet on otettu kiinni viikon pakoilun jälkeen – poliisin operaatio venyi tuntien mittaiseksi: "vaarallinen ja vakava tilanne"

3:33
Tutkinnanjohtaja kertoo, miten kiinniottotilanne eteni.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni mieskaksikon, jonka epäillään ampuneen kohti poliisia Pyhtäällä viime viikonloppuna. 

Vuonna 1975 ja 1993 syntyneet miehet otettiin kiinni Kotkassa. Kiinniottoon johtanut poliisioperaatio alkoi eilen illalla ja jatkui yön yli. Poliisi pääsi miesten jäljille oman tutkintansa perusteella ja kävi läpi miehistä saamiaan vihjeitä.

– Tunteja jatkunut operatiivinen tilanne johti siihen, että epäillyt otettiin turvallisesti kiinni. Kukaan ei loukkaantunut kiinniotossa, eikä siinä jouduttu käyttämään ampuma-asetta. Asia jatkuu nyt teknisen ja taktisen tutkinnan keinoin, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen poliisin tiedotteessa.

MTV Uutiset Liven haastattelussa Pöyhönen täsmentää, että poliisin näkökulmasta tilanne oli joka tapauksessa "vaarallinen ja vakava".

Ammuskelua jengitilojen ulkopuolella

Miesten epäillään ammuskelleen Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella Kotkan Saksalassa viime viikolla. Tätä seurasi poliisioperaatio Pyhtäällä.

Etsintöjen aikana metsissä etsittävien suunnalta kuului laukauksia, KRP kertoi aiemmin.

Pyhtään tapahtumia on tutkittu murhan yrityksenä ja jengitilojen ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua tapon yrityksenä. Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimikkeet voivat täydentyä tutkinnan edetessä.

Miehet pakoilivat poliisia noin viikon ajan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja