Poliisilla käynnissä operaatio Kotkassa – liittyy Pyhtään ammuskelusta etsintäkuulutettuihin miehiin

6:32
Video: Pyhtään ammuskelusta epäillyillä rankka rikostausta

Poliisilla on käynnissä Kymenlaaksossa Kotkassa operaatio. Tällä hetkellä etsinnässä on ainakin yksi ihminen, kerrotaan STT:lle Kaakkois-Suomen poliisista.

Operaatio alkoi jo eilen ennen puoltayötä. Operaatiosta kertoi aiemmin Iltalehti. STT:n tietojen mukaan operaatio liittyy etsintäkuulutettuihin miehiin, joita epäillään muun muassa murhan yrityksestä. Miesten epäillään ampuneen kohti poliisia, kun heitä etsittiin Pyhtäällä viime viikonloppuna.

Etsinnät liittyivät siihen, että miesten epäillään ammuskelleen Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella Kotkan Saksalassa viime viikolla.Tätä seurasi poliisioperaatio Pyhtäällä, jossa etsintöjen aikana metsissä etsittävien suunnalta kuului laukauksia, keskusrikospoliisi (KRP) kertoi aiemmin.

Tutkitaan murhan ja tapon yritystä

Pyhtään tapahtumia on tutkittu murhan yrityksenä ja jengitilojen ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua tapon yrityksenä. Miehet ovat pakoilleet poliisia jo noin viikon verran.

Kaakkois-Suomen poliisista kerrotaan, että miesten etsinnät ovat jatkuneet koko viikon. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi piirittää omakotitaloa Tavastilassa Kouvolantien läheisyydessä. Kaakkois-Suomen poliisi kertoi kuitenkin STT:lle, että piiritystilannetta ei ole käynnissä, mutta henkilöä yritetään tavoittaa erilaisin taktiikoin Kotkan alueella.

Poliisi ei tarkentanut tapahtumapaikkaa STT:lle. Poliisi tiedotti hieman ennen kello 9:ää, että tilanne jatkuu edelleen, mutta vaaraa sivullisille ei ole. Poliisi kertoi tiedottavansa lisää myöhemmin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja