Poliisin vihjelinjat käyvät kuumina Pyhtään ampujien metsästyksessä – murhan yrityksestä epäillyt ovat olleet pakosalla jo useita päiviä

Kaksi aseistettua ja vaarallista miestä edelleen kateissa – metsästä kuului ammuskelua suuressa poliisioperaatiossa Pyhtäällä 1:56
Miehiä epäillään poliisin murhan yrityksestä, koska metsästä kuului ammuskelua poliisin tullessa ottamaan heitä kiinni.

Pyhtään ampumavälikohtauksesta epäillyt miehet ovat edelleen kateissa. Poliisi kertoo saavansa apua kansalaisilta, mutta havainnot ja tiedot epäillyistä ovat yhä tarpeen.

– Vihjeitä tulee koko ajan, ihmiset ovat aktiivisia, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Poliisi etsii vuonna 1975 syntynyttä Janne Kristian Villikkaa ja vuonna 1993 syntynyttä Joni Oswald Kasilaa. Miesten epäillään liittyvän ampumatapaukseen Kotkan Helvetin enkeleiden kerhohuoneella, jossa rakennuksen sisätiloihin oli ammuttu ampuma-aseella viime torstain ja perjantain välisenä yönä. Tapahtunutta tutkitaan tapon yrityksenä.

Kun miehiä oltiin Pyhtäällä lauantain vastaisena yönä ottamassa kiinni, oli kuulunut jälleen ääniä aseen käytöstä. Miesten epäillään siksi ampuneen kohti poliisia, mitä tutkitaan murhan yrityksenä.

Poliisi etsii miehiä aktiivisesti

Poliisi kertoi eilen operaatioiden jatkuvan aktiivisesti Etelä-Kymenlaakson seudulla. Poliisi ei tutkinnallisista syistä halua kertoa tarkemmin etsintäalueista tai etsintöjen laajenemisesta.

– Tehdään koko ajan töitä heidän löytämisekseen, Pöyhönen toteaa MTV Uutisille.

Jos näet epäiltyjä, soita 112

Miesten epäillään olevan aseistautuneita ja heitä pidetään vaarallisina. Tiedossa ei kuitenkaan ole, että miehet olisivat uhanneet ulkopuolisia väkivallalla. Havaitsessa miehistä tulee ilmoittaa hätänumeroon 112, eikä heitä tule esimerkiksi itse yrittää ottaa kiinni.

Poliisi pyytää yleisöllä tietoja tai vihjeitä miehiin liittyen. Vihjeet voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Lue myös:

    Uusimmat