Poliisioperaatio Pyhtäällä jatkuu jo toista vuorokautta – epäillyt ovat yhä karkuteillä: "He ovat aseistautuneita ja vaarallisia"

Poliisin mukaan Kotkan ampumisesta epäillyt voivat olla vaaraksi sivullisille – koronaviruksesta on yllättävää hyötyä etsinnöissä 3:33
Katso videolta koko poliisin haastattelu.

Poliisioperaatio Pyhtäällä on jatkunut jo toista vuorokautta. Poliisi etsii yhä kahta epäiltyä, jotka ovat aseistautuneita ja etsintäkuulutettuja.

Poliisilla oli viime yönä massiivinen operaatio Pyhtäällä, kun epäiltyjä etsittiin. Tuolloin miesten epäillään myös ampumeen poliisia kohti metsässä. Tämän vuoksi juttua tutkitaan murhan yrityksenä.

– Operaatio oli iso ja siihen osallistui useita viranomaisia. Puhutaan kymmenistä henkilöistä, jotka osallistuivat siihen, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

Tapahtuma lähti liikkeelle epäillystä ampumisesta Kotkassa Helvetin enkelien kerhotilan ulkopuolella jo toissa yönä. Poliisi etsi epäiltyjä miehiä useista paikoista jo perjantain aikana.

Epäillyt ovat vaarallisia

Poliisi pitää epäiltyjä vaarallisina.

– He ovat aseistautuneita ja he ovat käyttäneet ampuma-aseita, joten he ovat vaarallisia.

Poliisi etsii epäiltyjä muun muassa Etelä-Kymenlaakson alueelta. Epäillyt ovat vuonna 1975 syntynyt Janne Kristian Villikka ja vuonna 1993 syntynyt Joni Oswald Kasila.

Tapauksen tutkintavastuu on jo siirretty keskusrikospoliisille ja juttua tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Poliisi on saanut apua kansalaisilta ja myös vallitseva koronatilanne helpottaa etsintöjä.

Yllä olevalla videolla poliisi kertoo operaatiosta ja siitä, miten vallitseva koronaepidemiatilanne vaikuttaa etsintöihin.


Lue myös: MTV Uutisten tiedot: Pyhtään massiivisen poliisioperaation taustalla alamaailmassa pitkään kyteneet jännitteet

Lue myös:

    Uusimmat