Putinilta varoitus länsivalloille: Ylimielisyys johtaa kovaan ja nopeaan vastaukseen

3:11
Katso video: Mikä oli Putinin puheen anti?

Presidentti Vladimir Putin sanoo Venäjän pyrkivän vuoropuheluun kaikkien kanssa. Jos sitä kuitenkin kohdellaan ylimielisesti, Venäjä on valmis vastaamaan nopeasti ja kovasti, Putin varoitti.

Kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan Putin sanoi Venäjän itse määrittelevän sen, mikä on kussakin tapauksessa se raja, jota muiden ei pidä ylittää.

Viestiä vahvistaakseen Putin muistutti Venäjän jatkavan asevoimiensa, myös ydinaseiden kehittämistä.

Ennen varoitusta Putin kertoi Valko-Venäjää johtavan Aljaksandr Lukashenkan joutuneen "murha- ja vallankaappausyrityksen" kohteeksi ja ihmetteli, miksi länsimaat ovat vaienneet tapauksesta.

– Kaikki ovat kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mitä olisi tapahtunut, jos vallankaappaus olisi toteutettu? Kuinka moni ihminen olisi kärsinyt, Putin kyseli.

Ei sanaakaan Navalnyista

Venäjä ja Valko-Venäjä kertoivat viime viikolla estäneensä vallankaappauksen. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n kerrottiin pidättäneen kaksi valkovenäläistä epäiltynä osallistumisesta suunnitelmaan.

Putinin mukaan juonessa oli ollut mukana myös amerikkalaispoliitikkoja, mutta hän ei suoraan syyttänyt Yhdysvaltoja vallankaappausyrityksen järjestämisestä.

Lukashenka on menossa vierailulle Moskovaan torstaina. Etukäteen Putinin spekuloitiin jopa ilmoittavan maiden välisen valtioliiton tiivistämisestä tai muista merkittävistä toimista. Nämä jäivät kotimaan asioihin keskittyneessä puheessa kuitenkin kuulematta, samoin kuin Venäjän konkreettiset aikeet Ukrainan suhteen.

Vangittuna olevasta oppistiojohtajasta Aleksei Navalnyista Putin ei odotetusti sanonut mitään. Navalnyin tukijat ovat kutsuneet kansalaisia mielenosoituksiin tänä iltana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja