Purra kiky-syytöksistä: "Ay-pomot syyttävät persuja petoksesta, kun vasemmistohallitus ei ole saanut kiky-maksuja työnantajille"

Pitäisikö kiky-maksut palauttaa työnantajille? Näin Marin, Purra ja Orpo vastaavat 2:36
Pitäisikö kiky-maksut palauttaa työnantajille? Näin Marin, Purra ja Orpo vastasivat MTV Uutisten pääministeritentissä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on ottanut kantaa syytöksiin, jotka koskevat perussuomalaisten suhtautumista kiky-maksuihin.

Syytökset leimahtivat Purran sanottua eilen MTV:n pääministeritentissä, ettei puolue kannata kiky-maksujen siirtämistä takaisin työnantajalle. Palkansaajajärjestö SAK:n pari kuukautta sitten tekemässä kyselyssä perussuomalaisten kanta asiaan oli ollut kuitenkin täysin päinvastainen. 

Perussuomalaisten puoluetoimiston virkailija Matti Putkonen kertoi tänään, että hän oli laatinut kiky-maksuja koskevan vastauksen puolueen kannasta SAK:n kyselyyn. Hän sanoo olleensa henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kiky-maksut voitaisiin siirtää työntekijöiltä takaisin työnantajien maksettavaksi.

Näkemysten ristiriita on herättänyt ihmetystä ainakin vasemmistoliitossa, SDP:ssä ja palkansaajajärjestöissä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää tapahtunutta perussuomalaisten palkansaajapetoksena.

SAK:n johtaja Jyrki Konola syyttää perussuomalaisia kovin sanoin äänestäjien harhaanjohtamisesta.

– Tätä voisi luonnehtia vaalipetokseksi. Olemme kertoneet eri yhteyksissä sadoille tuhansille äänestäjille, mitkä puolueet kannattavat ja mitkä eivät kannata kiky-maksujen siirtoa. Monelle tämä on varmasti ollut merkittävä seikka heidän valitessaan puoluetta. Heitä on selkeästi johdettu harhaan, Konola sanoo.

Purra vastaa syytöksiin Twitterissä. Purra sysää ongelman alkusyyn vasemmistohallitukselle. Hän myös syyttää lähihoitajien ammattiliitto SuPerin irtisanoutuneen omasta lausunnostaan ulkomaiseen työvoimaan liittyen:

– Viime viikolla SuPer irtisanoutui omasta lausunnostaan, jota siteerasin ulkomaiseen työvoimaan liittyen. Nyt ay-pomot (sdp) syyttävät persuja petoksesta (!), kun vasemmistohallitus ei ole saanut kiky-maksuja työnantajille, vaikka näin verisesti kuulemma asiaa kannattavat, Purra kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat