Puolustusvoimat kosiskelee naisia kirjeellä

Puolustusvoimat houkuttelee nuoria naisia vapaaehtoiseen asepalvelukseen kutsukirjeella. Pirkanmaalla nuorille naisille on tällä viikolla lähetetty kutsukirje ja esite naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta.

Majuri Vesa Tohkasen mukaan kutsukirje on kokeilu, jossa selvitetään, lisääkö henkilökohtainen lähestyminen hakijoiden määrää naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen.

– Tähän asti naisten vapaaehtoista asepalvelusta ei ole mainostettu mitenkään, vaan on luotettu siihen, että halukkaat löytävät informaation ja ohjeet, miten sinne hakeudutaan. Ja näin on meidän mielestämme käynytkin, Tohkanen selittää.

Aloite kokeilulle tuli puolustusministeriöstä.

– Puolustusministeriö pyysi meitä miettimään vaihtoehtoja, miten naiset tavoittaisi paremmin, jos yhteiskunnallisista tai muista syistä haluttaisiin lisätä naisten määrää asepalveluksessa, Tohkanen kertoo.

Kampanja päädyttiin järjestämään Pirkanmaalla käytännön syistä.

– Yritimme pääesikunnassa etsiä keskivertoalueen, riittävän ison väestöpohjaltaan ja riittävän laajan edustavan otoksen Suomen maasta. Pirkanmaa on tarpeeksi iso, että voidaan nähdä, vaikuttaako henkilökohtainen lähestyminen hakijamääriin, Tohkanen selittää.

Tavoite ei ole lisätä naisten määrää

Tohkasen mukaan kampanjan tavoite ei olekaan suoranaisesti lisätä naisten määrää asepalveluksessa.

– 1-1,5 prosenttia ikäluokasta käy naisten vapaaehtoisen asepalveluksen, mikä on ihan riittävä ollut meidän tarpeisiin. Nykyinen järjestelmä on tuottanut ihan riitävästi naisia rekrytointipohjaksi ammattisotilaiksi kriisinhallintatehtäviin, Tohkanen vakuuttaa.

Toisaalta Tohkanen myöntää, ettei siitä haittaakaan olisi.

– Kyllähän se aina tuo myönteistä ilmapiiriä, Tohkanen lisää.

Kirjekampanja ei ollut ainoa vaihtoehto nuorten naisten kosiskeluun. Tohkasen mukaan esikunnassa pohdittiin myös perinteisiä valtakunnallisia mainoskampanjoita ja sosiaalisen median kanavia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja