Puolustusministeri Kaikkonen ehdottaa IS:ssä Suomen huoltovarmuuden stressitestiä: "Kartoitettaisiin mahdollisia puutteita"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen ehdottaa Ilta-Sanomissa keinoa, jolla Suomen huoltovarmuutta voitaisiin testata. 

Koronapandemian aikana Suomen huoltovarmuus ei ole mennyt aivan toivotulla tavalla esimerkiksi kasvomaskien ja muiden suojavarusteiden osalta. Ruokahuolto ei kuitenkaan ole ollut missään vaiheessa uhattuna.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa, että maskien suhteen tilanne ei mennyt Suomessa putkeen.

– Se on sinänsä erikoista, sillä ei korona ole ensimmäinen eikä viimeinen pandemia maailmalla. Tiedettiin, että sellainen voi tulla. Ja sitten kun se tuli, ei riittävän hyvin oltu kuitenkaan varauduttu, hän sanoo lehdelle.

Kaikkonen kertoo olevansa sitä mieltä, että Suomen huoltovarmuus pitäisi käydä läpi kattavassa ja monipolvisessa stressitestissä.

– Huoltovarmuus on erittäin tärkeä asia. Esimerkiksi ruuan tuotanto ja energiaomavaraisuus nousevat entistä suurempaan arvoon.

– Esittäisin, että meidän huoltovarmuusjärjestelmä käytäisiin läpi monipolvisilla stressitesteillä. Kartoitettaisiin mahdollisia puutteita varautumisessa erilaisiin häiriötilanteisiin ja kriisiajan oloihin, Kaikkonen sanoo lehdelle.

Puolustusministerin mukaan stressitestissä pitäisi pohtia kaikenlaisia kriisimahdollisuuksia ja poikkeusajan tilanteita katovuosista luonnonkatastrofeihin.

Lue myös: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja