Pukkaako pyhiksi liikennestressiä? Tämä sovellus voi pelastaa joulunviettosi

Polttoaineiden hinnat laskussa – asiantuntija kertoo miksi 7:45
KATSO MYÖS: Polttoaineiden hinnat laskussa – asiantuntija kertoo miksi.

Vilkastuva joulun menoliikenne alkaa näkyä pääteillämme perjantaina, arvioi Fintrafficin tieliikennekeskus.

Joulukiireiden myötä tien päällä oleminen voi aiheuttaa melkoista stressiä itse kullekin. Fintraffic Mobiili -sovellus voi tuoda asiaan helpotusta.

Sovelluksesta on mahdollista tarkistaa reaaliaikainen liikennetilanne, ajokeli, ruuhkatiedot, tietyöt ja mahdolliset liikenteen häiriöt.

Fintrafficin digipalveluista vastaava Antti Haarala arvioi sovelluksen olevan lähipäivinä hyödyllinen apuri. 

– Ruuhkatilanteen kehittymistä voi seurata ennen liikkeelle lähtöä tai pysähdyksissä ollessa kätevästi Fintraffic Mobiili -sovelluksesta. Sovelluksen tiedot perustuvat reaaliaikaiseen liikenteenohjausdataan, Haarala kertoo tiedotteessa. 

Tiedot latauspaikoista

Sovellus hyödyttää myös sähkö- ja kaasuautoilijoita, sillä se kertoo tiedot latauspaikoista ja tankkausasemista.

Keliä eri paikkakunnilla voi tarkkailla laajalti, sillä sovellus tarjoaa nähtäväksi yli 800 kelikameraa. Lähialueen liikenteen häiriöistä ja onnettomuuksista lähtee käyttäjille ilmoitukset myös tien päällä ollessa.

Sovelluksen palaute-ominaisuus mahdollistaa, että käyttäjät voivat lähettää palautetta esimerkiksi teiden kunnosta. Palaute menee suoraan tieliikenteen asiakaspalveluun ja tieliikenteen kunnosta vastaaville urakoitsijoille. 

Sovellus tarjonnee helpotusta myös junamatkailijoiden stressiin, sillä siitä löytyy kaikkien Suomen juna-asemien live-aikataulut ja ajantasalla olevat tiedot yksittäisten junien kulusta. 

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi iOS- että Android-sovelluskaupoista. 

Lue myös:

    Uusimmat