Mainos

Pukeutumiskommenteillaan närkästyttänyt Pirkko Arstila: "Tämä on ikäsyrjintää"

Kolumnistaan kehujakin saanut entinen uutisankkuri vierailee tänään Peter Nymanin ohjelmassa.

Toimittaja Pirkko Arstilan, 79, viime viikolla ET-lehdessä julkaistu kolumni aiheutti laajalti närkästystä sosiaalisessa mediassa. Ex-uutisankkuri kirjoitti suomalaisten ja etenkin nuorten pukeutumisesta.

Arstila kuvaili kolumnissaan naista, jota oli tarkkaillut kaupan kassajonossa.

– Ne verkkarit kiinnittivät huomioni. En ole aiemmin nähnyt pöksyjä, joiden takapuoli on niin tiukka, että anatomia paljastuu. Kummut, kumpareet ja salainen sola. Tytön ruumiinrakenne oli suomalais-ugrilainen eli lyhyet jalat, pullea takamus, runsas povi – muutaman vuoden kuluttua luvassa olisi paino-ongelmia, Arstila kirjoitti kolumnissaan.

Kirjoitus aiheutti nopean vastareaktion, jonka päätteeksi ET-lehti poisti kolumnin sivuiltaan ja pahoitteli sen julkaisua.

– Tämä kohu on jatkunut nyt viikon. Olen oivaltanut sen, että olen niin hirvittävän vanha ihminen, ettei minun pidä sanoa enää mitään. Koska aika hoitaa minut ja minun mielipiteeni. Tämän olen oppinut, Arstila kertoo MTV.fille.

Arstila on saanut kansalaisilta sekä positiivista että negatiivista palautetta.

– Olen saanut valtavan paljon kiitoksia. Kun kävelen kaduilla, ihmiset pysäyttävät ja toivottavat tsemppiä. Olen saanut ihan oikeita vanhan ajan kirjeitäkin. Vahvaa kannatusta on tullut. Ilmeisesti on korkea aika puhua pukeutumiskulttuurista, hän sanoo.

– Vihapalautetta on tullut myös. Se ilmeisesti kuuluu tähän somekohuun. Epäkorrektia palautetta tutkin ihan mielenkiinnolla, koska en ole koskaan aiemmin näin laajasti kohauttanut, 1970-luvulta asti kolumneja kirjoittanut nainen toteaa.

Kohusta huolimatta ET-lehden kolumnistina jatkavan Pirkko Arstilan mielestä kaikki muut saavat sanoa ihan mitä tahansa.

– Minä en saa sanoa, koska olen niin vanha. Se on ikäsyrjintää. Tämä on tehty monilta tahoilta tiettäväksi. Suomi on kuitenkin sivistysvaltio, jossa minun mielestäni kaikenikäisillä pitäisi olla oikeus puhua, Arstila sanoo.

– En aio vastaisuudessa varoa sanojani. Tai no, voi olla, etten käytä rajuja sanontoja. Vaikka toisaalta, kieli kärsii, jos alkaa kauheasti varoa sanojaan. Kyllä minä kirjoitan siitä, miltä asiat minusta näyttävät.

Pirkko Arstila vieraana Peter Nymanin ohjelmassa tänään illalla MTV3-kanavalla kello 22.35.

Katso alla Arstilan haastattelu Huomenta Suomessa viime viikolta.

8:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.