Ex-uutisankkurin kolumni ET-lehdessä herättää närkästystä – "Osaa sitä näköjään muutkin kuin vanhat sedät laukoa törkeyksiä"

Pirkko Arstila arvostelee kolumnissaan kassajonossa näkemänsä nuoren naisen ulkonäköä. ET-lehti pahoittelee kolumnin julkaisemista.

Entinen uutisankkuri ja toimittaja Pirkko Arstila, 79, kirjoittaa ET-lehden nettisivuilla tällä viikolla julkaistussa kolumnissaan värikästä kieltä käyttäen kaupan kassajonossa näkemästään nuoresta naisesta.

– Ne verkkarit kiinnittivät huomioni. En ole aiemmin nähnyt pöksyjä, joiden takapuoli on niin tiukka, että anatomia paljastuu. Kummut, kumpareet ja salainen sola. Tytön ruumiinrakenne oli suomalais-ugrilainen eli lyhyet jalat, pullea takamus, runsas povi – muutaman vuoden kuluttua luvassa olisi paino-ongelmia. Hiukset pitkät ja latvoista hapsuuntuneet. Silmät kuin mascarakraatterit, Arstila kirjoittaa.

– Katselin tyttöä ihmetellen, miksi nuori nainen elämänsä heilimöinti-iässä haluaa pukeutua noin rumasti. Kuin julistaisi koko maailmalle, että en välitä – ottakaa tai jättäkää. Vaikka varmaankin hän oli viettänyt pitkät tovit ihaillen käsipeilistä muhkeita pakaroitaan ja etupuolen polvipusseja, koska ne ovat nyt trendikkäitä, kirjoitus jatkuu.

Tänään tiistaina ET-lehti pyysi anteeksi Arstilan kolumnin julkaisua.

– Pirkko Arstilan Vihjailevat helmat -kolumni on herättänyt runsaasti keskustelua. Vaikka kolumnit ovatkin kirjoittajansa omia mielipiteitä, niiden täytyy istua median linjaan ja arvomaailmaan. Ulkonäköön kohdistuva arvostelu ja kolumnissa esitetyt näkemykset sukupuolirooleista ovat asiattomia eivätkä edusta ET:n arvoja. Pyydämme anteeksi kolumnin julkaisua, lehden päätoimittaja Riitta Korhonen pahoittelee.

Arstilan kolumnia on kommentoitu aktiivisesti Twitterissä.

– Aamukahvit valui suusta. Kiitos Pirkko Arstila ja mystinen "salainen sola", kirjoitti yksi twiittaaja lisäten twiittiin aihetunnisteen bodyshaming.

– Kiitos, Pirkko Arstila. Verhoilin silorasvaisen vartaloni mustin farkuin. Jutun jälkeen tekee mieli maastoutua, Twitterissä ruoditaan.

Arstilaa ehdotetaan myös Linnan juhliin kommentaattoriksi.

– Pirkko Arstila kertomaan kenen anatomia paljastuu ja kenen kummut, kumpareet ja salainen sola näkyy.

– Osaa sitä näköjään muutkin kuin vanhat sedät laukoa törkeyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat