Puhelinmyyjien uskomaton kikka – sorruitko ostamaan?

Puhelinmyyjien työ on kovaa ja palkkaus usein kiinni siitä, minkä verran myyntiä he onnistuvat tekemään. Provisiopalkka voi tehdä ihmisestä kekseliään ja entisen myyjän mukaan murteiden opettelu näkyy palkkapussissa. Onko murteella puhumisesta ollut sinulle hyötyä? Kerro mielipiteesi!

Entinen puhelinmyyjä Lotta paljastaa, että murteella puhuvaan puhelinmyyjään luotetaan.

– Jos puhuin samalla tavoin kuin asiakas tein enemmän kauppaa. Usein myös esimerkiksi helsinkiläiset luottavat lupsakkaan savolaiseen enemmän kuin kirjakieltä puhuvaan myyjään, mikä vaikuttaa ostohaluun.

Lotta kertoo, että hänen lisäkseen myös moni muu hänen työpaikallaan tietoisesti treenasi eri murteita ja postinumeron perusteella valitsi miten puhui.

– Tämän lisäksi katsoimme itseämme peilistä puhuessamme, jotta muistaisimme hymyillä. Hymyilevälle ihmiselle on vaikeampaa sanoa "ei".

Erilaisten kikkojen käyttö näkyi myyjän palkkapussissa pian.

– Jossain vaiheessa tienasin huomattavia summia käyttämällä hyväksi havaittuja kikkoja. Lopetin kuitenkin työt, kun valmistuin koulusta ja löysin oman alan töitä. Puhelinmyyjän työ on todella raskasta, epäarvostettua ja raakaa. Jos et saa myytyä mitään, olet nälkäkuurilla seuraavaan palkkapäivään.

Onko sinulle ollut hyötyä murteella puhumisesta? Kerro mielipiteesi Koti-osion kyselyssä: Äänestä ensin ja perustele vastauksesi sen jälkeen alhaalla oikealta löytyvän huutomerkin kautta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja