Psykologin silmiä avaava vinkki: Näin laihdut sekunneissa – vedä vain housut ylös!

0:16

Psykologina työskentelevä nainen haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että sosiaalisessa mediaan päätyvät kuvat ovat usein tarkkaan harkittuja otoksia ihmisten parhaista puolista. 

Noora Olkinuora laihtui kahdessa vuodessa 18 kiloa. Videolla kerrotaan, kuinka nuori nainen oikein onnistui urakassaan. 

Moni tuntee turhaan huonoa oloa sosiaalisessa mediassa julkaistujen ”täydellisten” kuvien vuoksi. Psykologi ja somevaikuttaja Stacey Lee haluaa jakamallaan kuvaparilla vakuuttaa ihmiset siitä, että somessa jaetut kuvat eivät läheskään aina vastaa todellisuutta. 

– Instagram on paikka, jossa näemme ihmisten parhaimmat puolet. Aivan kuin olisit jatkuvilla ensitreffeillä tai työhaastattelussa. Ihmiset eivät mielellään jaa kuvia, jotka eivät vastaa yhteiskunnan standardeja kauneudesta ja siitä, mikä on hyväksyttävää, Stacey kertoo.

Havainnollistaakseen pointtinsa, nainen julkaisi kuvaparin, joka koostuu kahdesta hyvin erilaisesta kuvasta.

Vasemmanpuoleinen kuva näyttää tyypilliseltä sosiaalisessa mediassa jaettavalta kuvalta; otoksessa hoikka nainen poseeraa iloisena kameralle.

Oikeanpuoleisessa kuvassa poseeraa sama nainen samoissa vaatteissa, mutta samoista elementeistä huolimatta tämä on kuva, jollaisia ei yleensä Instagramia selaillessa näe. Eroa kuvien välillä on kuitenkin vain muutama sekunti. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Älä vertaa omia virheitäsi toisten tähtihetkiin, nainen kirjoittaa.

"Kehomme tehtävä on pitää meidät elossa"

Health-sivustolle antamassaan haastattelussa nainen kertoo olleensa ennen todella epävarma omasta vartalostaan ja työskennelleensä kovasti saavuttaakseen unelmiensa vartalon. Vaikka Stacey saavutti tavoitteensa, hän ei ollut tyytyväinen ja onnellinen. Tämä oli naiselle käänteentekevä hetki.

Nykyään nainen hyväksyy oman vartalonsa juuri sellaisena kuin se on, ja toivoo jakamiensa Instagram-kuvien kannustavan muita naisia samaan.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Toivon, että se auttaa ihmisiä olemana kiltimpiä itselleen ja toivon, että se auttaisi vahvistamaan viestiä siitä, että kehomme tehtävä ei ole näyttää hyvältä. Kehomme tehtävä on pitää meidät elossa, ja meidän tehtävämme on antaa sille ravintoa ja työkaluja selvitä tästä tehtävästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jakamiensa kuvien avulla nainen haluaa osoittaa myös, kuinka suuri merkitys asennolla, valaistuksella ja vaatteilla kuviin oikein on. 

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja