Prinssi William avautui hetkestä, jolloin sai tietää äitinsä prinsessa Dianan kuolleen: "Ollessani yhä shokissa..."

2:44
Prinssi Harry vertaa kuninkaallisen elämän valokeilaa Truman show`hun ja eläintarhaan.

Prinssi William oli 15-vuotiaana Balmoralin linnassa Skotlannissa saatuaan tietää äitinsä prinsessa Dianan kuolemasta auto-onnettomuudessa.

Prinssi William edusti lauantaina 22. toukokuuta Skotlannissa osana nelipäiväistä kiertuettaan. Puhuessaan Skotlannin kirkon yleiskokouksessa William kertoi, kuinka Skotlannilla on ollut osansa joissakin Williamin elämän onnellisimmista sekä myös kipeimmistä kokemuksista. Näihin lukeutuu päivä, jolloin William sai tietää äitinsä prinsessa Dianan kuolemasta.

– Skotlanti on äärimmäisen tärkeä minulle ja sillä tulee aina olemaan erityinen sija sydämessäni. Olen vieraillut Skotlannissa siitä lähtien, kun olin pieni poika. 

Williamin mukaan hän näki kasvaessaan, kuinka hänen isoäitinsä kuningatar Elisabet nauttii jokaisesta hetkestä, jonka viettää Skotlannissa. Elisabetilla on ollut tapana matkustaa vuosittain kesäksi hänelle rakkaaseen Balmoralin linnaan Skotlantiin. Prinssi kertoi myös, että hänen isänsä prinssi Charles on aina onnellisimmillaan saadessaan käyskennellä pitkin skotlantilaisia mäkiä. 

– Skotlanti on joidenkin onnellisimpien muistojeni lähde. Mutta myös surullisimpien. Olin Balmoralissa kun minulle kerrottiin, että äitini on kuollut. Ollessani yhä shokissa, löysin turvapaikan Crathie Kirkin jumalanpalveluksesta tuona samana aamuna. Ja niinä synkkinä päivinä joita seurasi suru, löysin lohtua sekä piristystä skottilaisesta luonnosta. Lopputulos on, että yhteys jonka tunnen Skotlantiin tulee aina olemaan syvä. 

Prinssin onnellisimmat muistot sen sijaan liittyvät esimerkiksi siihen, kuinka hän tapasi tulevan vaimonsa herttuatar Catherinen heidän kummankin opiskellessa St. Andrewsin yliopistossa Skotlannissa. 

– Lienee tarpeetonta sanoa, että kaupunki jossa tapaat tulevan vaimosi pitää aina erityistä paikkaa sydämessäsi, William totesi. 

Myös Williamin ja Catherinen lapset prinssi George, prinsessa Charlotte sekä prinssi Louis rakastavat tulevan kuninkaan mukaan viettää aikaa Skotlannissa. 

Prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997 ollessaan 36-vuotias. Prinssi William oli tuohon aikaan 15-vuotias ja hänen pikkuveljensä prinssi Harry 12-vuotias. Prinssi William on puhunut poikkeuksellisen paljon äidistään Dianasta viime päivien aikana, sillä edellisviikolla julkaistiin selvitystulos, jonka mukaan prinsessa Dianaa aikoinaan Panorama-ohjelmaan haastatellut toimittaja Martin Bashir oli käyttänyt vilpillisiä keinoja saadakseen haastattelun prinsessalta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja