Prinssi Harry kihlatustaan Meghan Marklesta: "Tiesin heti, että hän on se oikea"

Hovi ilmoitti prinssi Harryn ja Meghan Marklen kihlauksesta tänään sosiaalisessa mediassa. 

Brittihovi ilmoitti tänään prinssi Harryn avioituvan keväällä amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen kanssa. Uutista oli odotettu sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa pitkin syksyä. Häitä tanssitaan keväällä, mutta tarkkaa ajankohtaa ei Britannian hovi vielä kertonut. 

Harry kertoi maanantaina Lontoossa, että ihastui Markleen ensisilmäyksellä ja tiesi heti, että tämä olisi "se oikea". Pariskunta poseerasi medialle Kensingtonin palatsin puutarhassa, jossa toimittajat ja kuvaajat pääsivät näkemään myös Marklen nimettömässä olleen timanttisormuksen. Osa sen timanteista on aiemmin kuulunut prinsessa Dianalle.

Prinssi kertoi kosimisen olleen romanttinen, kun pariskunta kihlautui jo aiemmin tässä kuussa. Markle puolestaan sanoi olevansa erittäin onnellinen.

Eronnut, katolinen morsian

Markle on ollut aiemmin avioliitossa elokuvatuottaja Trevor Engelsonin kanssa. Pari avioitui vuonna 2011, mutta erosi lyhyehkön liiton jälkeen.

Morsiamen isä Thomas Markle on syntyperältään eurooppalainen ja äiti Doria Ragland afroamerikkalainen.

Meghan Markle on myös roomalaiskatolinen. Tämä olisi saattanut takavuosina pudottaa prinssi Harryn pois kruununperimysjonosta.

Toissa vuonna tuli kuitenkin voimaan uusi säädös kruununperimysjärjestyksestä. Sen mukaan kuningasperheen jäsenet voivat avioitua roomalaiskatolisen kanssa ja nousta kuninkaaksi tai kuningattareksi.

Morsiamen siviilisäädyllä ei enää väliä

Edellisen kerran Britanniassa juhlittiin kuninkaallisia häitä suurin seremonioin keväällä 2011, kun Harryn isoveli prinssi William ja Catherine Middleton vihittiin Lontoossa. Pariskunnan kolmas lapsi syntyy ensi keväänä.

Kuningasperheen historiassa on aiemminkin avioiduttu eronneen naisen kanssa. Skandaalinkäryinen suhde, jossa osapuolina olivat kuningas Edvard VIII ja amerikkalainen Wallis Simpson, suisti koko kruununperimysjärjestyksen raiteiltaan, kun kuningas luopui kruunusta avioliiton tähden 1930-luvulla.

Paljon huomiota aiheutti myös Harryn isän prinssi Charlesin ja hänen nykyisen vaimonsa Camillan suhde ja molempien toinen avioliitto vuonna 2005.

Prinsessa Annen toinen avioliitto vuonna 1992 puolestaan oli ensimmäinen sitten 1500-luvulla hallinneen kuningas Henrik VIII:n, kun eronnut kuninkaallinen avioitui toisen kerran. 

Katso alla videolta, miten Harryn ja Meghanin kihlauksesta ilmoitettiin Buckinghamin palatsin edustalla!

"Kellomies"ilmoitti virallisesti prinssi Harryn ja Megan Marklen kihlautumisesta 0:53

Lähde: mm. hovin verkkosivut, brittimediat, STT:n arkistot, yhdysvaltalaismediat sekä sosiaalinen media, Elle

Lue myös:

    Uusimmat