Prinssi Harry avoimena lapsiperhearjestaan: "Jo yhdessä 11 kuukauden ikäisessä on riittävästi tekemistä"

Prinssi Harry kertoi hyväntekeväisyysjärjestön videopuhelussa avoimesti lapsiperhearjestaan Los Angelesissa.

Harry ei kuitenkaan ole jättänyt taakseen kaikkea entisessä elämässään. Hän on toiminut pitkään WellChild-nimisen hyväntekeväisyysjärjestön suojelijana ja hoitikin viikonloppuna järjestötyöhönsä liittyviä tehtäviä, uutisoi People-lehti. Järjestön tavoitteena on tarjota hoivaa vakavasti sairastuneille lapsilla ja nuorille Britanniassa.

Lehden mukaan 35-vuotias prinssi keskusteli videoyhteyden välityksellä muiden vanhempien ja hoitajien kanssa. Prinssi kertoi keskustelun aikana perhe-elämästään poikkeuksellisessa tilanteessa, jonka syy on tietysti koronavirus. Hän muistutti, että ikävällä tilanteella on myös hopeareunus.

– Samaan aikaan on mahdollista viettää niin paljon aikaa perheen kanssa, että sitä melkein joutuu pohtimaan, pitääkö niin paljosta perheajasta tuntea syyllisyyttä, Harry sanoi ja kehotti nauttimaan hetkistä.

30 minuuttia kestäneen keskustelun aikana prinssi sai kuulla, kuinka koronavirus on vaikuttanut perheisiin, joissa stressiä on jo muutenkin tavallista enemmän, kun hoidettavana on sairas lapsi.

People-lehden mukaan viime toukokuussa isäksi tullut Harry hehkuttikin keskustelussa mukana olleita vanhempia "supervanhemmiksi", kun he joutuvat kasvattamaan lapsiaan vieläkin vaativammissa oloissa.

– Se omistautuneisuus ja vahvuus mitä teissä on, on yksinkertaisesti uskomatonta. Ette saa koskaan unohtaa sitä. 

Hän sanoi myös tietävänsä, että eteen tulee vaikeita päiviä ja kertoi tiedostavansa, että sairaiden lasten vanhemmille vaikeat päivät voivat olla uskomattoman vaikeita.

– Jo yhdessä 11 kuukauden ikäisessä on riittävästi tekemistä, prinssi viittasi toukokuussa ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettävään poikaansa Archieen.

Kun prinssiltä kysyttiin hänen omia kuulumisiaan karanteenista, hän kertoi kaiken olevan hyvin.

Harryn lähipiiriin kuuluva tohtori Jane Goodall kertoi puolestaan aiemmin tällä viikolla keskustelleensa prinssin kanssa tämän muutettua Pohjois-Amerikkaan.

– En tiedä vielä, kuinka hänen työuransa tulee muodostumaan, mutta olen ollut yhteyksissä häneen. Hänellä on hieman vaikeaa juuri nyt, Goodall kommentoi radiossa.

Myös herttuatar Meghanin on uutisoitu olevansa onneton, sillä koronapandemian takia hän ei ole voinut tavata äitiään Doria Raglandia vielä kertaakaan sen jälkeen, kun perhe muutti Los Angelesiin.

Lue myös:

    Uusimmat