Prinssi Andrew'lla kiusallinen yhteys seksuaalirikoksista syytettyyn Peter Nygårdiin – vieraili perheineen kartanossa, jossa järjestettiin kammottavia "hemmottelujuhlia"

2:00
Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen miljonääri Peter Nygård on pidätetty Kanadan Winnipegissä

Prinssi Andrew'lla on yhteys seksuaalirikoksista syytettyyn Peter Nygårdiin.

Keskiviikkona 16. joulukuuta uutisoitiin, että suomalaiskanadalainen muotimiljonääri Peter Nygård tuotiin oikeuden eteen Kanadan Winnipegissa. Nygårdia vaaditaan luovutettavaksi Yhdysvaltoihin, jossa häntä on syytetty alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä. Nygårdia vastaan on nostettu Yhdysvalloissa aiemmin ryhmäkanne, jossa 57 naista on syyttänyt Nygårdia seksuaalirikoksista. 

Nygårdin kerrotaan houkutelleen vaikutuspiiriinsä jopa 14-vuotiaita tyttöjä kertoen, että voisi auttaa heitä saavutamaan uran malleina. Nygårdin tiedetään järjestäneen Bahamalla sijainneessa yksityiskartanossaan "hemmottelujuhlia", joissa huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisina olevia naisia käytettiin hyväksi jopa väkivaltaisesti. 

Bahamalaisella kartanolla oli vuosien saatossa useita vaikutusvaltaisia vieraita, joista yksi on ollut kuningatar Elisabetin toiseksi nuorin poika prinssi Andrew. Prinssi vieraili kartanossa vuonna 2000, pian sen jälkeen, kun Nygård oli päättänyt oikeussovittelun kautta kolmen työntekijänsä syytteet seksuaalisestä häirinnästä. Andrew'n lisäksi vierailulla saarella olivat hänen entinen vaimonsa Sarah Ferguson ja pariskunnan tyttäret prinsessa Eugenie ja prinsessa Beatrice, jotka olivat tuohon aikaan lapsia. Vierailusta on olemassa valokuva, jossa Andrew ja Nygård kävelevät saarella rinnakkain.

Prinssi Andrew'ta ei syytetä mistään Nygårdin tapaukseen liittyen, mutta yhteys tuo prinssille eittämättä erittäin ei-toivottua huomiota. Andrew on ollut myrskyn silmässä vuodesta 2019 lähtien johtuen prinssin yhteydestä edesmenneeseen liikemieheen Jeffrey Epsteiniin. Andrew oli aikanaan runsaasti tekemisissä Epsteinin kanssa, joka oli jo ystävyyden alkaessa tuomittu seksuaalirikollinen. Vuonna 2019 Epsteiniä syytettiin vakavista seksuaalirikoksista ja paritusringin pyörittämisestä. Epstein teki itsemurhan vankilassa elokuussa 2019. 

Myös yhdysvaltalainen Virginia Giuffre on esittänyt syytöksiä, joiden mukaan hän joutui paritetuksi prinssi Andrew'lle Epsteinin toimesta 2000-luvun alussa. Giuffre oli tuolloin 17-vuotias. 

Prinssi Andrew'n lähipiiristä on kielletty, että prinssi olisi ollut koskaan läheisissä tekemisissä Nygårdin kanssa. Andrew'n ei tiedetä osallistuneen Nygårdin järjestämiin "hemmottelujuhliin". 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja