Seksuaalirikoksista syytetty Peter Nygård käsi- ja jalkaraudoissa oikeuteen – miehen ulkoasua kuvailtiin "epäsiistiksi", katso oikeuspiirtäjän kuva

Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen muotimiljonääri Peter Nygård tuotiin käsi- ja jalkaraudoissa tuomarin eteen Kanadassa.

79-vuotias Nygård tuotiin käsi- ja jalkaraudoissa tuomarin eteen tiistaina Winnipegissä. Yhdysvallat syyttää Nygårdia muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä. Häntä vaaditaan luovutettavaksi Yhdysvaltoihin.

Kanadalaismedia luonnehti Nygårdin ulkoasua oikeudessa ”epäsiistiksi”. Winnipegin Sunin mukaan harmaaseen paitaan ja vaalean vihreisiin housuihin pukeutuneen Nygårdin pitkä, harmaa tukka oli sidottu sotkuiseksi nutturaksi. Kasvoilla hänellä oli valkoinen suojamaski.

Nygård pidätettiin maanantaina Yhdysvaltain ja Kanadan välisen luovutussopimuksen nojalla. Oikeudessa on tarkoitus päättää, luovutetaanko muotimiljonääri Yhdysvaltoihin varsinaista oikeudenkäyntiä varten.

Asianajaja Jay Proberin mukaan Nygård kiistää kaikki syytteet. Kanadalaistuomari ei myöskään suostunut asianajajan pyyntöön siitä, että istunto pidettäisiin salaisena. Seuraavan kerran luovutusasiaa käsitellään oikeudessa Kanadassa 13. tammikuuta.

"Hyvin altis koronavirukselle"

Asianajaja myös toivoi, että Nygård pääsisi myös terveydellisiin syihin vedoten odottamaan seuraavaa istuntoa. Tähän oikeus pyrkii ottamaan kantaa mahdollisimman pian.

– Olemme huolissamme, koska ikänsä ja terveydentilansa tekevät hänestä hyvin alttiin koronavirukselle, asianajaja Jay Prober sanoi The Canadian Press -uutistoimistolle.

Nygårdia vastaan on aiemmin nostettu Yhdysvalloissa ryhmäkanne, jossa 57 naista syyttää Nygårdia seksuaalirikoksista. Kanteen käsittely keskeytyi elokuussa.

Asiantuntijoiden arvioiden mukaan kanteen keskeytyksellä haluttiin varmistaa, ettei sen eteneminen häiritse liittovaltion poliisin FBI:n keskeneräistä rikostutkintaa.

Myös Nygårdin kaksi biologista poikaa ovat syyttäneet isäänsä hyväksikäytöstä. Pojat ovat kertoneet Nygårdin käskeneen seksityöläistä olemaan teini-ikäisten poikiensa kanssa yhdynnässä vuosina 2004 ja 2018.

Myös Kanadan ja Bahaman viranomaiset tutkivat Nygårdin toimia.

Härskit kuvat paljastavat: Näin muotimiljardööri Peter Nygård kohteli naisia luksushuvilansa kosteissa juhlissa 0:59
Härskit kuvat paljastavat: Näin muotimiljonääri Peter Nygård kohteli naisia luksushuvilansa kosteissa juhlissa.

Lue myös:

    Uusimmat