Seksiskandaalissa ryvettynyt prinssi Andrew luopuu julkisista tehtävistään – pieleen mennyt tv-haastattelu viimeinen pisara

1:10
Prinssi Andrew'n tapaus MTV Uutiset Livessä

Yorkin herttua prinssi Andrew luopuu julkisista tehtävistään toistaiseksi. Taustalla vaikuttaa amerikkalaiseen liikemieheen Jeffrey Epsteiniin liittyvä seksiskandaali, johon myös Andrew on liitetty.

Prinssi sanoi keskiviikkona, että hänen yhteytensä seksirikoksista tuomittuun Epsteiniin on muodostunut suureksi häiriötekijäksi kuninkaallisten velvollisuuksien hoitamisessa.

– Olen tietenkin valmis auttamaan viranomaisia tutkimuksissaan, jos se on tarpeen, Andrew sanoi.

Lausunnossaan Andrew toteaa, että hän tuntee sympatiaa Epsteinin uhreja kohtaan.

Prinssi Andrew on ollut suuren kohun keskellä siitä lähtien, kun 35-vuotias Virginia Giuffre, ent. Roberts, syytti kuninkaallista sekä edesmennyttä amerikkalaismiljönääri Epsteinia seksuaalirikoksista.

Giuffren mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä Andrew'n kanssa kolme kertaa Lontoossa, New Yorkissa sekä Epsteinin omistamalla yksityisellä saarella Karibialla 2000-luvun vaihteessa. Väitetyt teot alkoivat Giuffren ollessa 17-vuotias ja prinssi Andrew'n ollessa noin nelikymppinen. 

Prinssi Andrew yritti pelastaa nahkansa ja astui julkisuuteen BBC:lle antamallaan 50 minuutin pituisella haastattelulla. Lopputulos oli kuitenkin päinvastainen, sillä prinssin antama haastattelu on mielletty vaivaannuttavaksi sekä epäuskottavaksi. 

Jeffrey Epstein löydettiin kuolleena vankisellistään elokuussa. Epsteinia syytettiin siitä, että hän olisi maksanut seksistä kymmenille alaikäisille tytöille vuosina 2002–2005. Nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. Hän itse oli kiistänyt syyllisyytensä.

Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja