Prinsessa Latifa tapasi serkkunsa Islannissa: "Tunteikas jälleennäkeminen" – Free Latifa -kampanja lopetetaan

Prinsessa Latifa on tavannut Islannissa serkkunsa ja häntä tukevan Free Latifa -kampanjan jäseniä. Tapaamisen perusteella prinsessan vapauttamiseen suunnattu kampanja on päätetty lopettaa.

Free Latifan tarkoituksena oli, että dubailainen prinsessa saisi elää vapaana. Kampanjan maanantaina julkaisemassa tiedotteessa kuvaillaan Latifan tilanteen parantuneen kolmessa vuodessa.

– Minulla oli tunteikas jälleennäkeminen serkkuni Latifan kanssa Islannissa. Oloni on siunattu, kun sain viettää aikaa hänen kanssaan. Oli rohkaisevaa nähdä hänet niin onnellisena, hyvinvoivana ja suunnitelmiinsa keskittyneenä, prinsessan serkku Marcus Essabri sanoi kampanjan sivuilla.

Latifa on Arabiemiraateissa sijaitsevan Dubain hallitsijan, sheikki Muhammad bin Rashid al-Maktumin tytär. Latifa nousu kansainvälisiin uutisotsikoihin, kun hän yritti paeta vuonna 2018 Arabiemiraateista alistavana kuvailemaansa perhettä.

Tuolloin Intian erikoisjoukot nousivat pakoveneeseen Intian rannikolla ja palauttivat prinsessan Dubaihin. Pakoyrityksessä häntä auttoi suomalainen Tiina Jauhiainen.

Vielä maaliskuussa Latifan tilanne huolestutti hänen ystäviään. Katso videolta Tiina Jauhiaisen haastattelu: 

Dubain prinsessa Latifasta ei ole saatu elonmerkkejä – ystävä Tiina Jauhiainen pelkää prinsessan elävän lääkkeillä huumattuna vankina 3:34

Latifa kertoi pelännensä henkensä edestä

Vielä tämän vuoden alussa prinsessan tilasta oli vähän tietoa. Helmikuussa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi prinsessan salaa lähettämistä videoviesteistä, joilla hän kertoi isänsä pitävän häntä panttivankina. Latifa kertoi pelkäävänsä henkensä edestä.

YK vaati kuninkaallista perhettä todistamaan, että Latifa oli elossa. Perheen mukaan Latifasta pidettiin huolta kotonaan.

Myöhemmin tänä vuonna prinsessasta julkaistiin eri kerroilla kuvia sosiaalisessa mediassa. Instagramissa julkaistuissa kuvissa Latifa oli muun muassa matkalla Espanjassa. Kuvien aitoutta ei kyetty vahvistamaan.

Kesäkuussa prinsessa viestitti asianajajiensa välityksellä olevansa vapaa matkustamaan.

–  Toivon, että voin nyt elää elämääni rauhassa ilman mediahuomiota, lakiasiaintoimiston välittämässä tiedotteessa sanottiin.

Lue myös:

    Uusimmat