Presidentti Niinistö tapasi puoluejohtajia – esillä ulko- ja turvallisuuspoliittinen päätöksenteko erityisesti heti vaalien jälkeen

Onko Natoon liittyminen ilman Ruotsia Suomelle varteenotettava vaihtoehto? MTV Uutisten asiantuntija Risto E.J.Penttilä vastaa (30.1.2023)

Presidentti Sauli Niinistö on tänään keskustellut eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajien kanssa päätöksenteosta ulko- ja turvallisuuspoliittisissa aiheissa.

Keskustelun aiheena oli lisäksi Suomen Nato-jäsenyysprosessin eteneminen.

Presidentin kanslia kertoo, että erityisesti esillä oli vaalien jälkeisen toimitusministeristön aika, jolloin saattaa nykyisissä oloissa ilmetä tarvetta nopeaan päätöksentekoon. Silloin voidaan tarvita eduskunnan myötävaikutusta vähintään valiokuntien kautta.

–  Keskeisten valiokuntien nimeämisessä heti vaalien jälkeen on otettava huomioon, että edustajat ovat niissä keskeisessä asemassa muodostamassa parlamentaarista kantaa, presidentin kanslia kertoo tiedotteessa.

Tapaamisessa keskusteltiin myös eduskunnan valmiuksista vaalitauon aikaisiin kokoontumisiin. Lisäksi presidentin kerrotaan avanneen Nato-jäsenyysprosessin tilannetta ja kuvanneen viime aikojen tiiviitä yhteydenpitoja.

Tapaaminen järjestettiin Mäntyniemessä, ja siihen osallistuivat puoluejohtajat Sanna Marin (sd.), Petteri Orpo (kok.), Annika Saarikko (kesk.), Anna-Maja Henriksson (r.), Riikka Purra (ps.), Maria Ohisalo (vihr.), Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.) ja Harry Harkimo (liik.).

Kanslian mukaan presidentti Niinistö tapasi puolueiden puheenjohtajia edellisen kerran marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja