Postinjakajan murha Vantaan Myyrmäessä taas pimeä – vangittu 19-vuotias perui puheensa: "Nyt ei ole epäiltyjä"

4:08
Postinjakajan murhajutussa väärä tunnustus – jo toinen samasta henkirikoksesta vangittu päästettiin vapaaksi: Tämä tapauksesta tiedetään

Vantaan Myyrmäen postinjakajan murha on jälleen pimeä eikä ketään ole tällä hetkellä kiinniotettuna tai vangittuna teosta.

– Pimeänä on, nyt ei ole ketään epäiltyjä. Selvitämme eri tutkintalinjoja ja käymme materiaalia läpi vielä tarkemmin, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi tiedotti tänään vapauttaneensa 19-vuotian miehen, joka vangittiin viime torstaina murhasta epäiltynä. Mies vangittiin lievemmällä, syytä epäillä-perusteella.

Tutkinnan perusteella henkilöä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

– Tutkinnassa esiin tulleiden selvitysten perusteella häntä ei ole syytä epäillä tästä rikoksesta. 

Viime viikolla vangittu nuori mies ilmoittautui itse poliisille viime viikon alkupuolella ja kertoi syyllistyneensä tekoon. Poliisin mukaan miehen tunnustus perustui kuitenkin mediasta saatuihin tietoihin.

– Kuulusteluissa hän alkoi itsekin perumaan kertomuksiaan, Minkkinen kertoo.

Minkkinen harmittelee yleisellä tasolla, että väärät tunnustukset vievät turhaan poliisin aikaa tutkinnalta.

– Totta kai tällainen yksittäinen tunnustaja vie tutkijoiden työaikaa ja se aika on pois varsinaisen tekijän selvittämiseltä.

Rajua väkivaltaa

Postia jakamassa ollut nuori nainen kuoli väkivallanteossa Vantaalla Myyrmäentiellä aamuyöllä torstaina 17. marraskuuta. 

Työvuorossa ollut postinkantajanainen joutui yllättävän ja rajun väkivallan uhriksi, kun mustiin pukeutunut mies hyökkäsi hänen kimppuunsa.

Hyökkäys ajoittui aamuyön tunneille, poliisin mukaan noin kello 3.30 ja 3.38 väliseen aikaan.

Tapahtumapaikkana oli Vantaan Myyrmäessä sijaitseva kerrostaloalue, tarkemmin Myyrmäentie 6 D ja talon edusta.

Poliisi on kuullut postinjakajan murhatutkintaan liittyen kahta todistajaa. Toista heistä tavoiteltiin julkisuuden kautta, koska hänen tiedettiin käyneen Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa tapahtuma-aikaan.

Poliisi tavoitti henkilön, mutta hänen kuulemisestaan ei selvinnyt mitään ratkaisevaa. Henkilö kertoi nähneensä yöllä mustiin pukeutuneen henkilön talon pihalla.

Havaintoja kaivataan edelleen

Oikeus vangitsi jo aiemmin 23-vuotiaan miehen todennäköisin syin postinjakajan murhasta epäiltynä. Hänet vapautettiin jo toissa viikolla.

Henkirikoksen tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä kertoi tuolloin MTV Uutisille, että mies tuskin liittyy tapaukseen. Poliisi totesi, että mies ei 99 prosentin todennäköisyydellä liity lainkaan tapaukseen.

Vaikka jutussa on ollut jo kaksi vangittuna ja kummankin miehen kohdalla on todettu, ettei heitä ole syytä epäillä rikoksesta, ei poliisi ole menettänyt toivoaan.

– Uskomme kyllä, että tämä juttu vielä selviää, Minkkinen sanoo.

Poliisi jatkaa Myyrmäessä 17.11. tapahtuneen postinjakajan murhan tutkintaa ja pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja rikokseen epäillystä henkilöstä pienellä kynnyksellä.

Vihjeet poliisi pyytää lähettämään osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja