Tältä näyttää Myyrmäen postinjakajan surmapaikka – Liikuitko täällä? Poliisi odottaa tietoja

7:05
Tältä näyttää Myyrmäessä postinjakajan surmapaikalla – tämä tapauksesta tiedetään nyt.

Poliisi odottaa vihjeitä Vantaan Myyrmäentien alueella liikkuneilta ihmisiltä, jotka tietävät jotain noin viikko sitten yöaikaan tapahtuneesta väkivallanteosta.

Työvuorossa ollut nuori postinkantajanainen joutui yllättävän ja rajun väkivallan uhriksi, kun mustiin pukeutunut mies hyökkäsi hänen kimppuunsa torstaina 17. marraskuuta.

Hyökkäys ajoittui aamuyön tunneille, poliisin mukaan noin kello 3.30 ja 3.38 väliseen aikaan.

Tapahtumapaikkana oli Vantaan Myyrmäessä sijaitseva kerrostaloalue, tarkemmin Myyrmäentie 6 D ja talon edusta.

MTV Uutiset vieraili rikospaikalla tiistaina. Väkivallanteko tapahtui 1970-luvulla rakennettujen, kolhojen kerrostalojen kupeessa, suhteellisen lähellä Vaskivuoren lukiota sekä Myyrmäen urheilutaloa.

Alle viikon takaisesta muistuttivat enää vain nuoren postinkantajan muistolle kannetut kynttilät sekä rappukäytävien oviin kiinnitetyt poliisin ilmoitukset, joissa pyydetään havaintoja tapahtumista.

– Mikäli teillä on tapahtumista jotain tietoa, tai näkö- ja kuulohavaintoja, olkaa yhteydessä joko puhelimitse tai s-postilla, lapussa seisoi.

Muuten rikospaikalla ei ollut enää jälkiä tapahtuneesta. Jos jälkiä ylipäätään on jäänyt, viimeisetkin ovat varmasti jääneet viikon taitteessa laskeutuneen lumipeitteen alle.

Poliisi toivookin nyt, että sivullisten yhteydenotot toisivat lisää tietoa siitä, mitä osoitteessa tarkalleen noin viikko sitten tapahtui.

Silminnäkijät haussa

Väkivallanteolla on tiettävästi ainakin kaksi sivullista silminnäkijää. Toisen henkilöllisyys on poliisin tiedossa, mutta toista etsitään yhä.

Kyseinen henkilö oli tapahtumien aikaan Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa.

Itä-Uudenmaan poliisi on toivonut, että kyseinen henkilö ottaisi yhteyttä, jotta hänen kertomuksensa saataisiin osaksi jutun esitutkintamateriaalia.

Poliisi haluaa kuulla silminnäkijän version siitä, mitä väkivaltatilanteessa tarkalleen tapahtui.

Poliisi toivoo, että myös muut alueella tapahtuma-aikaan oleskelleet henkilöt kertoisivat havainnoistaan, mikäli sellaisia on.

Erityisesti tietoja on toivottu mustiin pukeutuneen miehen liikkeistä niin tapahtumapaikalla kuin sinne johtavilla reiteillä. Myyrmäen ja Myyrmäentien alueen lisäksi vinkkejä on pyydetty Vantaan Kaivokselan alueelta.

Tapahtuma-aikaan sopivia vihjeitä ja havaintoja on pyydetty sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

3:56
Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet: "Alue on heikentynyt"

Täysin tuntematon?

Nuoreen postinkantajanaiseen kohdistunutta väkivallantekoa tutkitaan murhana, sillä nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa. Kovaa rikosnimikettä on perusteltu teon poikkeuksellisella raakuudella.

Naiselle tehty väkivalta oli siis hyvin voimakasta. Poliisi ei ole tekotapaa kommentoinut esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

Tällä hetkellä henkirikoksesta epäillään 23-vuotiasta miestä, joka otettiin kiinni kotiosoitteestaan Helsingin Pikku-Huopalahdesta vain alle kaksi tuntia postinkantajaan kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen.

Poliisi ei ole kertonut, miten kyseistä, vuonna 1999 syntynyttä miestä alettiin epäillä tai miten hänen jäljilleen päästiin.

Tutkinnanjohtajan mukaan mies ei ole itse kertonut tapahtumista, vaan vetoaa muistamattomuuteen.

Miehellä on aiempaa rikostaustaa. Mies on tuomittu muun muassa Helsingin Alppipuistossa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä, jonka uhriksi joutui miehelle entuudestaan tuntematon henkilö.

Poliisin mukaan tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, tunsivatko väkivallan uhriksi joutunut nuori nainen ja teosta epäilty mies toisiaan entuudestaan.

Mikään ei poliisin mukaan viittaa siihen, että näin olisi. Toisaalta mahdollisuutta ei ole vielä voitu sulkea poiskaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja