Myyrmäkeläiset järkyttyivät murhasta kotiensa lähellä – "Tuntuu tosi pahalta"

Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet:"Alue on heikentynyt" 3:56
Katso video: Postinkantajan murha järkyttää myyrmäkeläisiä – näin he kertovat alueella lisääntyneistä ongelmista.

Postinkantajaan kohdistunut julma murha on järkyttänyt monia Myyrmäessä. Osa asukkaista kertoo MTV Uutisille ongelmien lisääntyneen viime vuosina ja välttelevänsä liikkumista ulkona pimeän tultua.

MTV Uutiset kävi tänään Myyrmäessä selvittämässä, mitä alueen asukkaat ajattelevat torstain vastaisena yönä tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi tutkii tekoa murhana.

Teon järkyttävyyttä on lisännyt alustava tieto, jonka mukaan väkivalta kohdistui ilmeisesti tekijälle tuntemattomaan postinkantajaan.

Murhasta vangittiin tänään vuonna 1999 syntynyt helsinkiläismies, joka on aiemminkin ollut tekemisissä virkavallan kanssa. Raskain syyte on ollut törkeä ryöstö.

Ei ulos pimeällä

– Se tuntuu tosi pahalta, että tällaista sattuu, sanoo alueella asuva Birgitta Sundberg.

Sundberg kertoo kokeneensa olonsa toistaiseksi turvalliseksi Myyrmäessä, mutta murha omalla asuinalueella on saanut hänet miettimään. Ja aiemminkin hän on vältellyt ulkoilua iltaisin.

– En minä illalla täällä yksin kävele myöhään, kun on pimeää.

Myös yli 20 vuotta Myyrmäessä asunut Tarja Jutila kertoo kokevansa olonsa epämukavaksi iltaisin ulkona.

– Usein katsoo, ettei niin myöhään tule Helsingistä. Kun junalla tulee, ja on kävelymatkaa, niin saa vilkuilla eteen ja taakse ja joka puolelle.

"He työskentelevät yöllä ja yksin"

Myyrmäkeläinen Juhani Kytömäki kertoo MTV Uutisille ymmärtävänsä, jos postinkantajien pelko lisääntyy hyökkäyksen takia.

– Tavattoman epäkiitollinen tilanne, etenkin postinkantajien ammattikunnan kannalta. He työskentelevät yöllä ja yksin, Kytömäki sanoo.

Postin henkilöstöjohtaja kertoi eilen koko työyhteisön järkyttyneen suru-uutisesta.

– Ajatuksemme ovat menehtyneen työkaverimme omaisten ja läheisten luona, sanoi Postin henkilöstöjohtaja Timo KoskinenPostin tiedotteessa.

Kytömäki kertoo tuntevansa olonsa pääsääntöisesti turvalliseksi Myyrmäessä, mutta tilanne on hänen kokemuksensa mukaan mennyt heikompaan suuntaan. Syynä hänen mukaansa on alueella tapahtunut jengiytyminen.

Murha pysäyttää häiriöihin tottuneenkin

Riku Konttista itseä ei pelota Myyrmäessä liikkuminen, mutta osaa hänen tutuistaan kyllä.

Henkirikos on kuitenkin eri asia kuin tavallinen häiriökäyttäytyminen.

– Aina täällä on vähän levottomuuksista kuullut. Mutta totta kai kuolemantapaus aina järkyttää, sanoo Konttinen.

Tarja Jutilan mukaan jokin on muuttunut vuosien aikana. Häiriköinti on lisääntynyt.

– Myös meidän taloyhtiössämme on tehty usein ilkivaltaa. Tämän tästä siinä näkee poliisiautoa ja ambulanssia, hän jatkaa.

Ja murha itsessään on lisäisku omalle turvallisuudentunteelle.

– Kyllä se aiheuttaa kauhun ajatuksia.

Lue myös:

    Uusimmat