"Ampuma-asetta tai teräasetta siinä ei ole käytetty" – Rikostoimittajat kävivät läpi Myyrmäen postinkantajamurhan avoimia kysymyksiä

10:12
MTV:n Rikostoimittajat keskustelivat Myyrmäen postinkantajasurmasta ja Puotilan ampumisesta Uutisaamussa.

Vantaan Myymäessä tapahtunut raaka henkirikos puhututti MTV Uutisaamussa Rikostoimittajia. Tapaus on tällä hetkellä pimeä, tekijä vapaana ja moni seikka rikoksessa täysin avoimena. 

Myyrmäen henkirikoksen lisäksi Rikostoimittajia puhututti viikko sitten Helsingin Puotilassa tapahtunut ampuminen, jossa kuoli 34-vuotias mies. 

Myyrmäen henkirikos tapahtui kaksi viikkoa sitten aamuyöllä, kun tuntematon henkilö hyökkäsi parikymppisen postinjakajanaisen kimppuun ja tappoi hänet.

– Poliisi on kuvannut tekoa sanoilla silmitöntä väkivaltaa, mikä kuvailee hyvin sitä miten rajusta teosta siinä on kysymys, rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kuvaili.

Uhri kuoli väkivallan seurauksena. Poliisi otti kiinni murhasta epäiltynä parikymppisen helsinkiläismiehen, mutta vapautti hänet reilun viikon kuluttua.

Nuorukainen oli vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Nyt poliisin mukaan näyttää 99-prosenttisen varmalta, ettei hän liitykään henkirikokseen millään tavalla.

Liikkuuko Vantaalla sarjarikollinen?

Myyrmäessä työtään tehneen postinjakajan tappanut murhaaja siis kulkee vapaana

Rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén pohtikin, että onko postinkantajan surmaajalla kenties kontoillaan toinenkin Vantaalla lähiviikkoina tapahtunut vakava väkivallanteko, joka sekin on pimeänä.

Mukana keskustelussa olivat myös rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Rebekka Härkönen.

Poliisi etsii Myyrmäen henkirikokseen liittyen mustiin pukeutunutta keskikokoista miestä, josta on silminnäkijähavaintoja.

Poliisi ei ole kertonut, miksi sen aiemmin kiinniottama miehen ei epäillä liittyvän tapaukseen. Moni muukin rikokseen liittyvä yksityiskohta on avoinna.

Tekijän lisäksi epäselvä on henkirikoksen motiivi. Poliisi ei ole myöskään kertonut tutkinnallisista syistä tekovälinettä.

– Se on tosiaan sanottu, että ampuma-asetta tai teräasetta siinä ei ole käytetty eli onko sitten jotain astaloa vai ihan paljain käsin, poliisi ei suostu sitä tässä vaiheessa kertomaan, Ruonakoski kommentoi.

Koko keskustelun voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.

Rikostoimittajat kokoontuu MTV:n Uutisaamu-ohjelmassa keskiviikkoaamuisin. Ohjelmaosiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia aiheita rikosten ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa on vaihtuva joukko MTV:n rikostoimituksen väkeä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja