Poliisilla tutkinnassa jo kaksi pimeää väkivaltarikosta Vantaalla – postinjakajan surma vaikuttaa täysin sattumanvaraiselta: "Kaikki mahdollisuudet pidetään auki"

7:05
Tältä näyttää Myyrmäessä postinjakajan surmapaikalla – tämä tapauksesta tiedetään nyt, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja Eetu Ruonakoski.

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa jo kaksi vakavaa väkivaltarikosta Vantaalla, jotka molemmat ovat pimeitä eikä tekijöitä ole tiedossa.

Nuori Helsingin Sanomia jakanut nainen joutui henkirikoksen uhriksi Myyrmäessä 17. marraskuuta.

Poliisi tiedotti viikonloppuna vapauttaneensa murhasta epäillyn miehen. Hänen osaltaan poliisi jatkaa tutkinnassaan edelleen illan ja yön tapahtumien selvittämistä. 

– Jatkamme tutkintaa poissulkevassa mielessä, ja selvitämme sitä, missä mies on liikkunut tuon illan ja yön aikana. 99 prosentin varmuudella voi sanoa, että hän ei ole epäilty tähän juttuun, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille.

Vaikuttaa sattumanvaraiselta teolta

Poliisi on tutkinnassa selvittänyt myös uhrin taustoja ja lähipiiriä. Mikään ei ole antanut viitteitä siitä, että teko olisi suunniteltu juuri tätä uhria kohtaan.

– Mitään sellaista ei ole tullut tutkinnassa esille, että juuri tämän uhrin kimppuun olisi haluttu jostain syystä käydä. Teko vaikuttaa sattumanvaraiselta, mutta kaikki mahdollisuudet pidetään auki, Tyynelä luonnehtii.

Poliisi ei kommentoi sitä, onko heillä hallussaan epäillyn tekijän dna tai onko valvontakameroista ollut apua tutkinnassa.

– En lausu näistä nyt mitään. Tilanne on se, että aina on myös mahdollisuus, että juttu voi jäädä pimeäksi, mutta lähdemme tietenkin siitä, että juttu selviää.

Aiemmin marraskuussa toinen pimeä väkivaltarikos

Poliisi ei sulje tutkinnassa pois sitäkään vaihtoehtoa, että postinjakajan henkirikos voisi kytkeytyä epäillyn kautta aiemmin marraskuussa Vantaan Simonkylässä tapahtuneeseen toiseen vakavaan väkivaltarikokseen.

Simonkylässä Malminniityntie 16 sijaitsevan taloyhtiön pihalla tapahtui keskiviikkona 9. marraskuuta noin kello 02.15 väkivallanteko, missä henkilö sai vakavia teräaseella aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Tuo puukotus tallentui lähistöllä sijainneen valvontakameran tallenteisiin. Epäilty tekijä oli teon jälkeen poistunut paikalta.

Epäilty tekijä on ruumiinrakenteeltaan keskikokoinen mies ja hän oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Tämäkin juttu on yhä pimeänä.

– Emme voi täysin poissulkea sitä, että nämä kaksi tapausta eivät liittyisi toisiinsa. Mustiin pukeutuneita miehiä on Suomessa toki paljon, mutta alusta lähtien olemme pitäneet kaikki tutkintalinjat avoimina. Tässä vaiheessa ei suljeta pois sitä mahdollisuutta, että nämä liittyisivät toisiinsa, Tyynelä sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja Simonkylässä Malminniityntien läheisyydessä yöllä noin 02-03 välisenä aikana liikkuneesta henkilöstä.

Kaikki havainnot ovat tärkeitä

Poliisi on kuullut postinjakajan murhatutkintaan liittyen kahta todistajaa. Toista heistä tavoiteltiin julkisuuden kautta, koska hänen tiedettiin käyneen Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan taloyhtiön roskakatoksessa tapahtuma-aikaan.

Poliisi kertoi tänään, että henkilö on tavoitettu ja häntä on kuultu todistajana. Mitään ratkaisevaa hänen kuulemisestaan ei selvinnyt. Henkilö kertoi nähneensä yöllä mustiin pukeutuneen henkilön talon pihalla.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä sekä postinjakajanaisen murhaan että Simonkylän puukotukseen liittyen.

Kaikki havainnot ja vihjeet pyydetään lähettämään poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse 050  399  9026.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja