Postinjakajan murha Vantaalla yhä pimeänä – poliisi selvittää tarkemmin noin 20 ihmisen liikkeitä: "Ulkona tapahtuvat henkirikokset ovat haastavimpia"

4:08
MTV Uutiset Live kertasi tapahtuman yksityiskohdat, kun vääräksi epäillyksi osoittautunut nuorukainen päästettiin vapaaksi joulukuussa. Katso aiempi lähetys yltä.

Postinjakajan epäilty murha Vantaan Myyrmäessä on edelleen pimeänä, mutta tapauksen tutkinnanjohtaja Tero Tyynelän mukaan poliisi selvittää tällä hetkellä tarkemmin noin 20 ihmisen liikkeitä juttuun liittyen. Jutussa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ketään epäiltynä.

Parikymppinen postinjakaja joutui raa’an väkivallan uhriksi Vantaan Myyrmäessä torstaina aamuyöllä 17. marraskuuta.

24-vuotias nainen oli työvuorossa, kun tuntematon, tummiin pukeutunut henkilö hyökkäsi hänen kimppuunsa yllättäen. Väkivalta tapahtui Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan asuintalon edustalla noin kello 3.30-3.38.

Tyynelän mukaan jutussa on yksi todistaja, joka näki tapahtuman ja hänen kauttaan poliisilla on tiedossa teon tarkka tapahtuma-aika ja kesto.

Rikospaikan Murharyhmä keskustelee tänään nähtävässä jaksossa postinjakajan murhajutusta.

– Esitutkinnassa siitä on jo iso apu, että tiedetään tarkkaan tekoaika ja teon kesto. Sillä voidaan poissulkea ihmisiä, jos on olemassa epäiltyjä, rikosylikonstaapeli (evp.) Kenneth Eriksson sanoo.

Ulkona tapahtuvat henkirikokset haasteellisimpia

Henkirikoksesta epäiltynä otettiin pian tapahtuneen jälkeen kiinni kaksi nuorta miestä. Molemmat on sittemmin vapautettu epäilyistä, eikä heillä ole poliisin mukaan mitään tekemistä asian kanssa. Vääristä epäillyistä voi lukea enemmän täältä.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole epäiltyä henkirikokselle. Kokeneet poliisit arvioivat Murharyhmässä, että tutkinta on haastava.

– Kaikki tällaiset satunnaiset tapaamiset, ulkona tapahtuvat henkirikokset, ovat kaikista haastavimpia tutkinnallisesti. Jos uhri ja tekijä eivät vieläpä tunne toisiaan, se nostaa edelleen rimaa ja tekee jutusta entistä vaikeamman selvitettävän, lukuisten henkirikosten tutkinnassa keskusrikospoliisissa mukana ollut rikosylikomisario (evp.) Tero Haapala sanoo.

Kokeneet poliisit ovat varmoja siitä, että Itä-Uudenmaan poliisissa on tehty kaikki mahdollinen tutkinnan eteen. Poliisit arvioivat Murharyhmässä, että tekijällä on todennäköisesti jonkinlainen sidos paikkaan, jossa henkirikos tapahtui.

– Tällainen tapaus voi olla pitkäänkin selvittämättä, ja sitten joskus myöhemmin tulee joku ratkaiseva todiste, todistaja tai vihje, ja juttu ratkeaa, rikostarkastaja (evp.) Petri Rainiala sanoo.

Poliisi toivoo edelleen, että tapauksesta jotain tietävät ottaisivat yhteyttä. Vihjeet poliisi pyytää lähettämään sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Rikospaikka tänään kello 22.35 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja