Poliisi kertoo, miksi se kävi Myyrmäessä murhatun postinkantajan kotona vasta viikkoja tapahtuneen jälkeen – "Kaikki viittasi siihen, että näin on"

Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet:"Alue on heikentynyt" 3:56
Postinjakajan kuolema järkytti Myyrmäen asukkaita. MTV Uutiset vieraili kaupunginosassa pian tapahtuneen jälkeen. Katso raportti paikan päältä.

Poliisi kävi tutkimassa Vantaan Myyrmäessä surmatun postinjakajan kodin MTV Uutisten tietojen mukaan vasta noin kolme viikkoa henkirikoksen jälkeen. Poliisin hidas saapuminen on herättänyt kummastusta. Tutkinnanjohtaja kertoo nyt syyn asiaan ja toivoo, että poliisi saisi vielä vihjeitä tapaukseen liittyen.

Tuntematon, tummiin pukeutunut henkilö hyökkäsi nuoren postinkantajanaisen kimppuun raivolla Vantaan Myyrmäentien 6 D:n edustalla 17. päivä marraskuuta. Silmitön väkivallanteko tapahtui torstaina aamuyöllä. Nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Ennätti kulua noin kolme viikkoa, ennen kuin poliisi saapui tutkimaan henkirikoksen uhriksi joutuneen naisen asuntoa.

Asia on herättänyt kummastusta, sillä asunnosta olisi teoriassa voinut löytyä jotain henkirikoksen tekijään tai motiiviin viittaavaa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä selittää verkkaista saapumista sillä, että tutkinnan alkuvaiheessa poliisi uskoi saaneensa henkirikoksen tekijän kiinni.

Poliisi pidätti 23-vuotiaan helsinkiläismiehen teosta epäiltynä lähes heti väkivallanteon jälkeen, alle kahden tunnin sisällä. Mies otettiin kiinni omasta kodistaan.

Uhrin asunnolla käymistä ei siis pidetty prioriteettina.

– Siinä alkuvaiheessa näytti siltä, että meillä on oikea tekijä kiinni. Ja kaikki viittasi siihen, että näin on. Mitä pidemmälle asiaa selvitettiin, sitä enemmän alkoi näyttää, että tämä kyseinen henkilö olikin väärä, Tyynelä sanoo.

Pian poliisi joutui toteamaan julkisuudessa, että tutkinnassa oli vedetty vesiperä. 23-vuotias tuskin liittyy tapaukseen mitenkään. Tyynelän mukaan tutkinnassa tehtiin silti alkuvaiheessa kaikki tarpeellinen.

– Tutkinnan alkuvaiheessa tehtiin tietenkin kaikki toimenpiteet, jotka olisi tehty joka tapauksessa, vaikka epäiltyä ei olisi ollutkaan, rikoskomisario sanoo.

Tyynelä kertoo myös, ettei uhrin kodissa tehdyissä tutkimuksissa löydetty mitään sellaista, joka olisi auttanut poliisia eteenpäin henkirikoksen selvittämisessä.

"Tämä selviää"

Poliisilla ei tällä hetkellä ole tiedossa epäiltyä tekijää henkirikokselle, ja henkirikoksesta on kulunut aikaa jo yli kuukausi.

Tutkinnanjohtaja uskoo silti, että tekijä saadaan vastuuseen.

– Edelleen uskon, että tämä selviää – mutta selviääkö se tänään, huomenna, seuraavan vuoden aikana vai seuraavan kymmenen vuoden aikana – sitä en osaa sanoa.

Tyynelän mukaan ajan kuluminen vaikeuttaa selvittämättömän henkirikoksen tutkimista, mutta toisaalta siitä voi olla myös hyötyä.

– Aika pelaa molempiin suuntiin siinä mielessä, että vaikka poliisin voi olla vaikeampi saada näyttöä, teko voi toisaalta alkaa painamaan jonkun mieltä.

Tyynelä ei lähde tarkemmin spekuloimaan sitä, millainen ihminen tekoon olisi voinut syyllistyä. Teon poikkeuksellisuus puhuu kuitenkin puolestaan. Syyllinen kävi työvuorossa olleen nuoren postinkantajanaisen kimppuun täysin yllättäen ja teki tälle hyvin rajua väkivaltaa.

– Ehkä tämä ei ihan tavallisen ihmisen toimintaa ole. Että kyllä siitä voi jotain päätellä, Tyynelä sanoo.

Tyynelän mukaan poliisi on saanut tapaukseen liittyen hyviä vinkkejä, mutta lisää toivotaan edelleen. Läpimurtovihjettä ei ole vielä tullut.

– Vihjeitä on tarkasteltu, mutta vielä ei ole päästy niiden avulla eteenpäin.

– Aktiivisesti teemme töitä tapauksen selvittämiseksi, mutta tässä on tällaisia pieniä haasteita, sillä korona jyllää myös poliisissa. Teemme töitä, mutta resurssit ovat, mitkä ovat.

MTV:n Rikostoimittajat pui tapausta Uutisaamun keskustelussa, kun poliisi oli vanginnut teosta epäiltynä 23-vuotiaan miehen. Mies on sittemmin vapautettu, ja poliisi on kommentoinut miehen tuskin liittyvän tapaukseen mitenkään.

Lue myös:

    Uusimmat