Porvoon leikkipuistomurha oikeudessa: Syyttäjän käsityksen mukaan motiivi oli kosto

Syyttäjä Jukka Haavisto Porvoon puukotuksesta:"Erityisen raaka ja julma tekotapa" 2:49

Syyttäjä Jukka Haaviston mukaan Porvoon leikkipuistomurhan motiivi oli kosto. Hänen mukaansa ranskalaismies tappoi lapsensa, kun ei saanut tämän huoltajuutta. Mies ei halunnut antaa äidin pitää tyttöä.

Nelikymppistä miestä syytetään murhasta. Hän myöntää tappaneensa kolmevuotiaan tyttärensä 13. marraskuuta 2017, mutta kiistää murhan. Miehen mukaan kyse oli taposta, joka oli tehty paniikissa.

Mies on ollut mielentilatutkimuksessa. Oikeus julkisti aamupäivällä lopputuloksen, jonka mukaan vastaaja on syyntakeinen.

Syyttäjä kävi asiaesittelyssään läpi tapahtumat, joita edelsi pariskunnan ero, uhkailu ja huoltajuusriita sekä lapsen kaappaus Karibian meren saarelle, josta äiti haki lapsen takaisin.

Syyskuussa oikeus oli määrännyt tytön äidin huoltoon.

Tapahtumat 13. marraskuuta

13. marraskuuta äidin oli tarkoitus viedä kolmevuotias päiväkotiin. Mies oli kuitenkin odottamassa asunnon ulkopuolella, jutun toinen syyttäjä Emilia Ilander kertoi. Miehellä oli mukanaan olkalaukku, jonne iso leipäveitsi mahtui niukin naukin.

Mies oli lapsen syliinsä. Äiti ja paikalle tulleet kaksi naapuria vaativat miestä palauttamaan lapsen. Mies ei antanut.

Mies uhkasi väkivallalla, jos poliisi soitettaisiin paikalle.

Mies vei lapsen 250 metrin päässä sijaitsevaan puistoon. Äiti oli soittanut hätäkeskukseen, josta oli hälytetty poliisipartio.

Kun poliisit tulivat paikalle, äiti ohjasi heidät oikeaan suuntaan.

Tässä vaiheessa ranskalaismies puukotti lasta kolmasti päähän. Poliisi juoksi paikalle ja taklasi miehen pois tytön päältä. Veitsi jäi pystyyn lapsen päähän.

Äiti näki teon muutaman kymmenen metrin päästä. Muitakin silminnäkijöitä oli.

Tuolloin lapsi vielä äänteli hiljaa, mutta hän kuoli ambulanssissa.

Puolustus: Ei suunniteltu

Murhasta syytetyn miehen asianajaja Matti Kauppi totesi, että kyse ei ollut suunnitelmallisesta teosta. Veitsi oli mukana, koska mies oli muuttamassa toiseen asuntoon ja oli pakannut tavaroitaan autoon.

Puolustuksen mukaan vastaaja joutui puistossa jonkilaiseen paniikkiin, koska hän pelkäsi poliiseja.

– Hän ei ole kyennyt asioita järkevästi punnitsemaan.

Lue myös:

    Uusimmat