F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Portugalin F1-näyttämössä pelottava piirre, Lewis Hamilton hirvitteli myös sääennustetta – "Mitä tahansa voi tapahtua"

2:15
Portugalin GP:n radan avausmutkassa rytisi perjantaina, kun Max Verstappen ja Lance Stroll kolaroivat toisissa harjoituksissa.

F1-kuskit ovat huolestuneita Portugalin GP:n radan varikon ulostulon turvallisuudesta kisatilanteessa. Lisäväriä sunnuntain osakilpailuun saattaa tuoda myös sade. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.–25.10.
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Portimaon radalla varikon ulostulossa on poikkeuksellisen lyhyt kiihdytysalue ennen kuin kuljettaja liittyy radalle ennen ykkösmutkaa.

Varikon ulostulon ja radan väliseen valkoiseen viivaan on tehty pieniä muokkauksia viikonlopun aikana, mutta kuskeilla on edelleen epäilyksiä tilanteista, joissa varikolta ulos ajava kuljettaja ja pääsuoraa kiihdyttävä kuljettaja saapuvat samaan aikaan ykkösmutkaan.  

– Rataviivaa siirrettiin hieman, mikä auttoi ensimmäiseen mutkaan ajamista, mutta rataosuus on edelleen äärimmäisen tiukka. Siitä voi tulla hankalaa, Renault-kuljettaja Esteban Ocon arvioi Racefansin mukaan

Oconin tiimikaveri Daniel Ricciardo on samoilla linjoilla lauantaisen aika-ajon jälkeen. 

– He avasivat rataviivaa hieman, jotta (varikolta) radalle liittyminen olisi helpompaa. Mutta voisi sanoa, että se on osa-aikainen ratkaisu. Se ulostulo ei ole kaikista mukavin. 

– Huomisessa kisassa voi tapahtua mitä tahansa. Harjoituksissa ja aika-ajoissa pääsuoraa saapuvalla taitaa olla etuajo-oikeus, mutta kisassa...mitä tahansa voi tapahtua, Ricciardo ennusti. 

Hamilton: Kuin luistelurata sateella

Sunnuntain kilpailuun on ennustettu myös vesisateita, mikä voi sysätä kuljettajat suuriin ongelmiin, sillä Portimaon radan uusi alvalttipinta on ollut muutenkin liukas. 

– Jos kisassa sataa, siitä tulee meille kaikille vaikein mahdollinen päivä. Sadetta ja tuulta, eli rata on siinä tapauksessa kuin luistelurata, Mercedes-tähti Lewis Hamilton totesi aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

Hamiltonia askarruttaa myös keskikovan renkaan pito kisatilanteessa. 

– Startista tulee meille (Mercedes-kuskeille) mielenkiintoinen, sillä menetämme vauhtia verrattuna Maxiin (Red Bullin Verstappen) ja muihin takanamme lähteviin, sillä he starttaavat pehmeillä renkailla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja