Mainos

Porsche kouluttaa pakolaisia töihin – johtajat ihmeissään osallistujien asenteesta

Porsche kantaa oman kortensa saksalaisen yhteiskuntavastuun kekoon ja aloittaa marraskuussa noin vuoden mittaisen kotoutusohjelmansa pakolaisnuorille jo toisen kerran.

Tällä kertaa yhteensä viisitoista nuorta saa mahdollisuuden kehittää kielitaitoaan ja teknistä osaamistaan urheiluautotehtaan palveluksessa. He oppivat työntekoa muun muassa tuotannossa ja logistiikassa sekä sisätilamateriaalien asennuksessa.

Kotoutusohjelman ensimmäinen vuosi ylitti odotukset ja nyt yksitoista alkujaan kolmestatoista pakolaisesta on jatkamassa uraansa Porschella syyskuusta eteenpäin. Loput kaksi kotoutujaa jatkavat yhä opintojaan vaaditun koulutustason ja kielitaidon saavuttamiseksi. Porsche haluaa edelleen pitää heille ovea auki. 

– Emme osanneet ennakoida että osallistujat olisivat näin motivoituneita ja että heidän ryhmähenkensä olisi näin hyvä, Andreas Haffner Porschen henkilöstöosastolta sanoo. 

Vaatimukset kielitaidon suhteen ovat kuitenkin olleet harjoittelijoille suurin haaste. 

– Kotouttamisessa ei ole kyse vain saksalaiseen kulttuurin tutustuttamisesta, vaan myös kielen oppimisesta, Porsche-johtaja Uwe Hück sanoo.

– Olemme ylpeitä siitä nämä nuoret ovat avullamme päässeet alkuun urallaan. Siksi olen varma että meidän kotouttamisohjelmamme on menestys ja myös pysyy sellaisena, Hück jatkaa.

Ohjelmasta on valmistunut yksitoista pakolaisnuorta kerrallaan vuodesta 2012 lähtien. Jokaisella on aloittaessaan ollut puutteellinen tai keskeytynyt koulutus ja olemattomat mahdollisuudet työllistyä muuten. Porsche kouluttaa tämän lisäksi 220 nuorta vuodessa.

1:29

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja